Adventi kalendárium – Én ugyanaz vagyok, mint te, csak teljesen más

Az ünnepek során előszeretettel hangsúlyozzák az elfogadás, az empátia és a támogatás fontosságát, hiszen ez mégiscsak a szeretet időszaka. De vajon mi a helyzet a régimódi, vaskalapos szülőkkel, akiknek fontosabb egy jól kinéző családi fénykép, mint a gyerekük boldogsága? 

Az elmúlt években a világ vezetői is egyre nagyobb figyelmet szentelnek az azonos neműek közötti kapcsolatoknak, így a szórakoztatóipari termékekben való megjelenésük is normává vált, ami sokat számít az elfogadásuk szempontjából. Azonban, ha ezt a témát fel tudják ruházni érdemi mondanivalóval, mint például a szülői, túlzó elvárások káros hatásaival és a tökéletességre való törekvés áldozatainak sérüléseivel, ez sokkal kevésbé tűnhet erőszakos propagandának. A netflixes Karácsonyi meglepi alkotóinak ez sikerült is.

Ebben a könnyed, humoros, lélekkel rendelkező és életszerű karácsonyi romantikus-vígjátékban olyan tortúrákon mennek keresztül a karakterek, amiknek köszönhetően nemcsak saját magukat kérdőjelezik meg, de a körülöttük élőket is, miközben a titkok gejzírként próbálnak a felszínre törni.

A kliséket okosan felhasználó forgatókönyv választ ad a legalapvetőbb kérdéseinkre: igazából tényleg mindig arra vágyunk, amit valójában akarunk és a karácsonyi csoda magától értetődő lehet?

Írta: Pus József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése