A FEZEN-ből soha nem elég!

Egy fesztivál akkor lehet sikeres, ha mindig újra és újra képes megújulni, a FEZEN az idei több mint 100 fellépőjével pedig méltán bizonyítja, hogy az egyik legrangosabb haza zenei eseménysorozat. Az idén 19 éves fesztivál népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy kicsit kevesebb, mint másfél hónappal a nyitónap előtt a belépők csaknem 80%-a elfogyott.

Az idei év nem csupán a fellépők nagy száma miatt jelentős, hanem azért is, mert a szervezők két nagyszínpaddal is várják a szórakozni vágyókat augusztus 3-6. között.

Az egyik nagyszínpadon, Fehérvár Színpadon, a DevilDriver csap először a húrok közé, hogy felrázza a közönséget. A 14 éves múltra visszatekintő kaliforniai csapat, aki idén májusban jelentette meg legújabb lemezét Trust No One címmel, a groove metal és a melodikus death metál sajátos keverékét varázsolja a színpadra. Őket követi a dél-walesi Skindred. Zenéjük különleges hangzásvilágát a stílusok sokszínűsége adja, hiszen egyszerre vegyítik a heavy metalt, alternatív rockot and reggae-t. Az első estét egy finn banda, a Children of Bodom zárja, akik a melodikus death metal képviselőiként már 9 nagylemezt és 2 koncertlemezt tudhatnak maguk mögött.



A második nap a Fehérvár Színpadon egy visszatérő vándorral kezdődik, hiszen a Lord számára nem ismeretlen a FEZEN színpada. De nem kell egyedül járniuk a várost, hiszen nem sokkal később csatlakozik hozzájuk a The Subways, a DIO Disciples és az Yngwie J. Malmsteen.

A Depresszió sem akar elszakadni a FEZEN-től, így a harmadik napon megmutatják, hogy bizony ők a legjobb ellenfél, és egy hatalmas buli után adják át a stafétabotot a Powerwolfnak. Őket az este egyik talán legjobban várt fellépője, a Within Temptation követi, hogy aztán a nap végén mindenki egyszerre énekelhesse a Tankcsapdával, hogy ez egy ilyen nap.



A Fehérvár Színpad az utolsó napra is tartogat meglepetéseket. A Road délután ötkor csap a húrok közé és bebizonyítja, hogy nem kell más, csak zene és jó társaság, amiről a polka-metalt játszó Finntroll, a The 69 Eyes, és a Guano Apes gondoskodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése