Egész évben Madách Színház!

A Madách Színház – Magyarországon elsőként – folyamatos játszási rendre tér át, a jövő évadtól egész évben várjuk a közönséget! Színházunk óriási repertoárja, illetve az előadásaink iránti fokozott igény miatt döntött úgy a színház vezetősége, hogy nyáron sem tart szünetet.
Az elmúlt évben folyamatosan kerestünk új játszóhelyeket, több előadásunkat évek óta a RaM Colosseumban láthatják nézőink, de így sem sikerült elég nagyra bővítenünk a befogadóképességünket. A 2017/18-as évadban ezért a RaM Colosseum mellett a Budapest Kongresszusi Központban is játsszunk, illetve két előadásunk vidéki turnéra is indul, a Madách Színház Budapesten pedig júliusban és augusztusban is várja nézőit.

A 2017/18-as évad a JUBILEUMOK ÉVADA lesz a Madách Színházban, hét nagy sikerű előadásunk is jelentős mérföldkőhöz érkezik:

1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy – 100. előadás

Ray Cooney és Tony Hilton vígjátéka, az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy 2012. május 25. óta szórakoztatja a Madách Színház nézőit. A klasszikus helyzetkomikum műfajában íródott darab egyik legnagyobb erénye a színészek virtuozitásában rejlik: Nagy Sándor például négy különböző szerepben jelenik meg a színpadon, legtöbbször néhány másodperces gyorsöltözésekkel, és több kilométernyi, színfalak mögötti futással játssza a szinte emberfeletti képességeket igénylő főszerepet. Szente Vajk első Madách színházbeli rendezése 2017 őszén a 100. előadásához érkezik.


Mary Poppins – 300. előadás 2017. december 10-én

2012 szeptemberében mutattuk be Disney és Cameron MacKintosh musicaljét, a Mary Poppinst, amely idén éri el a 300. előadást.

Mary Poppins, a csodálatos dadus figuráját P. L. Travers ausztrál írónő találta ki. Gyermekeknek szóló, évtizedeken át íródott regénysorozatából a Disney stúdió készíthetett zenés filmet 1964-ben. A film óriási sikert aratott, 13 Oscar-jelölése is kiemelkedő, Julie Andrews pedig a Golden Globe-díjat és az Oscar-díjat is megkapta Mary Poppins megformálásáért. A színpadi adaptáció jogait Cameron MacKintosh szerezte meg 1993-ban, a végleges változat azonban, az eredeti filmdalokkal, vagyis a Sherman-testvérek zenéjével csak 2004-ben készült el. Az ősbemutató Londonban volt, a Prince Edward Theatre-ben, 2004 decemberében.

A Madách Színház előadása non-replica változat, vagyis az eredetitől eltérő, önálló rendezői koncepcióval és kreatív tervekkel készült. A jelmezeket Rományi Nóra, a díszletet Rózsa István, a koreográfiát Tihanyi Ákos készítette, Szirtes Tamás rendező vezetésével. Az előadás főszereplői: Auksz Éva, Mahó Andrea, Polyák Lilla, Oroszlán Szonja, Csonka András, Sándor Dávid és Szente Vajk.

Les Misérables – A nyomorultak 100. előadás 2018. január 16-án

Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg Les Misérables – A nyomorultak című musicaljét 2015 augusztusában Szegeden, 2016 áprilisában pedig a Madách Színházban mutattuk be. A Victor Hugo regénye alapján készült musical zenéjét Claude-Michel Schönberg szerezte, az eredeti francia szöveget pedig Alain Boublil és Jean-Marc Natel írta. Eredetileg albumként jelent meg, az első színpadi bemutató 1980-ban volt Párizsban, a Palais des Sports-ban. Cameron Mackintosh angol producer kezdeményezésére 1983-ban angol nyelvre fordították. A darab 1985. október 5-én debütált a West End-en.

A Madách Színház sikertörténetéhez hozzátartozik A nyomorultak. Az 1999-ben bemutatott darab - szintén Szirtes Tamás rendezésében - 200-nál több előadást ért meg. A 2016 áprilisa óta műsoron lévő előadás kevesebb, mint két év alatt éri el a 100-as számot, ebből 7 teltházas előadást a Szegedi Szabadtéri Színpadon játszottunk, esténként 4000 néző előtt.


Anna Karenina – 100. előadás 2018. február 2-án

A Madách Színház 2002 óta játssza Kocsák Tibor és Miklós Tibor ANNA KARENINA című musical-operáját, melyet Tolsztoj világhírű klasszikusa ihletett. E lenyűgöző dallamvilágú darab estéről estére magában hordozza a léleképítő katarzist. Igazi irodalmi és zenei csemege egyszerre.
Az előadást Szerednyey Béla rendezte, címszerepben Polyák Lillával és Nyári Szilviával.

35 éves a Macskák – 2018. március 25-én

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 35 évben az előadás majdnem 1500-szor került színre.

Az eltelt több mint három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen több mint 200 művésznek tapsolhatott a közönség.
2018. március 25-én a magyar színháztörténetben ismét egyedülálló jubileumhoz érkezünk: ezen a napon lesz 35 éves a Madách Színház Macskák című előadása, és ezen a napon reményeink szerint újra a színpadon köszönthetjük az egykori Macskák-szereplőket is. A jubileum különlegessége lesz, hogy ebből az alkalomból a Macskák átköltözik a Budapest Kongresszusi Központba, ahol esténként kétszer annyi néző láthatja a mára legendává vált előadást, mint a Madách Színházban.

15 éves Az Operaház Fantomja – 800. előadás – 2018. május 30-án

A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja című musicaljét. 17 évvel az ősbemutató után került a Fantom Magyarországra. A musical bemutatásának jogáért három színház versengett, végül a Madách Színház alkotócsapatát és Szirtes Tamás rendezőt érte a megtiszteltetés, hogy a világon először saját felfogásban, vagyis non-replica változatban mutassa be a világhírű darabot. A jubileumok történetében is ritka egybeesés, hogy a 2003-as bemutató után pontosan 15 évvel, 2018. május 30-án kerül sor Az Operaház Fantomja 800. előadására. Több mint 650 ezren látták eddig, nem számítva a 2007-es Fantom-turnét, amikor a darab koncertváltozata 13 vidéki nagyváros közönségét is elvarázsolta. A Madách Színház a 15. évfordulót is különleges előadással ünnepli, amelyen fellépnek mindazok, akik eddig szerepeltek a musicalben.

Mamma Mia! – 300. előadás 2018. augusztus 3-án

2014 szeptemberében mutattuk be a Mamma Mia! musicalt. A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a darabot. Így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé.
Szirtes Tamás rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával a Madách Színház előadása egy rekordot már felállított Magyarországon: a Mamma Mia! negyedik alkalommal vendégeskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Szegedi Szabadtéri Játékok fennállása óta vitathatatlanul ez a legnagyobb siker.


Új bemutatók a 2017/18-as évadban

2018. február 16-án mutatjuk be a Hatalmas Afrodité című 1995-ös Woody Allen-film színpadi változatát. Az előadás rendezője, Valló Péter ezt mondja róla:
„A hatalmas Aphrodité Woody Allen írás-  és filmművészetének emblematikus darabja. Aki ezeket szereti, márpedig nagyon-nagyon sok millió ember szereti a Földön – azok mind  az élet kiismerhetetlen, varázslatos, olykor nagyon mulatságos, olykor nagyon megindító csodáját szeretik. Bevallom, ezek közé tartozom magam is. Egy különleges mai történetet láthatnak majd azok, akik e rokonszenvben velem osztoznak. Ráadásul egy olyan mai történetet, amely görög sorstragédiának, „sorsvígjátéknak” is beillik. Sőt olykor valóságosan is az.  Az előadásban  a Madáchban jól ismert és szeretett művészek mellett – reményeim szerint – olyanok is szerepet vállalnak majd, akiket itt, ezeken a deszkákon először láthat a közönség.”
Woody Allen filmbeli szerepét a Madách Színházban Szente Vajk alakítja.

2018. március 29-én mutatjuk be a Szomorú vasárnap című darabot, amelyről a rendező, Horgas Ádám így ír:
„Csodálatos, zenékkel teli, földöntúli találkozás története. A legismertebb magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzőjének humorral teli, felkavaró élete jelenik meg a színen. Seress Rezső és gyönyörű díva szerelme a haláluk után találkozik a túlvilági Kispipa étteremben, ahol felidézik az emberi kapcsolatokon áttaposó történelem eseményeit. Egy olyan időszakról mesélnek, mely alaposan próbára tette a tehetséget, a szerelem erejét és az emberi tartást. Bukásokkal és gyönyörű szenvedélyekkel teli út ez, mely megállíthatatlanul robog a meghökkentő végkifejlet felé. Az előadás összművészeti eszközökkel jeleníti meg ezt a varázslatos, chagalli világot.”
Főszereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Nagy Sándor.

Országos turnéra indul a Mamma Mia! és a Jézus Krisztus Szupersztár!

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice: Jézus Krisztus Szupersztár című produkciónk a debreceni Főnix Csarnokban két teltházas előadással indította a Madách Színház darabjainak turnéját az idei évadban. Október 15-én a Papp László Arénában, november 25-én pedig Veszprémben lesz látható Webber egyik klasszikus műve, a Madách Színház előadása. A címszerepben Tóth Attilát láthatják majd a nézők.

A Mamma Mia! előadásunk eddig csak a Szegedi Szabadtéri Játékokon vendégeskedett, a következő évadban azonban Magyarország számos nagyvárosába látogat el. Terveink szerint Debrecenben, Győrben, Pécsett, Veszprémben, Szombathelyen, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Békéscsabán és Szolnokon is felcsendülnek az ABBA együttes világslágerei a Madách Színház művészeinek előadásában. A debreceni Mamma Mia! előadás november 17-én és 18-án lesz a Főnix Csarnokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése