Az Operettszínház hódításai

A hódításé lesz a főszerep a Budapesti Operettszínház 2017/18-as évadában. Többek között A Notre Dame-i toronyőr, a Luxemburg grófja és A Farmerkirály című új musical lesz látható a Hódítások éveként emlegetett szezonban. Amellett, hogy a bemutatók ezt a témát járják körül különböző formában, a színház új közönségréteg felé is nyitni szeretne az előadásaival. 


A következő évad főhősei között van, aki a női szíveket, van, aki találmánya révén az egész világot hódítja meg, más pedig az örök ifjúság birtokosa szeretne lenni. Emellett  közös a szereplőkben, hogy kivételes személyiségük mindannyiukat kiemeli a tömegből. Lőrinczy György főigazgató elmondta, hogy a hódításnak más irányai is lesznek: a színház az új bemutatókkal minél szélesebb közönségréteget szeretne megszólítani. „Az egyik legfontosabb része ma a színháznak, hogy komoly dolgokat, érzéseket tudjon közvetíteni, és ez sokakhoz eljusson” – tette hozzá Kerényi Miklós Gábor.

Az első premier A Notre Dame-i toronyőr lesz, amely a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál augusztusban. A musical jellegét tekintve az eredeti Victor Hugo-regényhez közelebb fog állni, mint Walt Disney rajzfilmjéhez, és az Ima az emberért alcímet viseli. A Kerényi Miklós Gábor rendezte darabot Szegeden hatszor játsszák majd, szeptember 22-től pedig az Operett Nagyszínpadán láthatja a közönség. 

Lehár Ferenc Luxemburg grófja című, ritkábban játszott operettje a kaposvári Csiky Gergely Színházzal koprodukcióban kerül színpadra. A Párizs meghódításáról és Didier Angèle kezéért folytatott cselszövésről szóló művet november 4-én mutatják be Somogyi Szilárd rendezésében. 

Decemberben két nagyobb vállalkozása is lesz a színháznak: 6-án Rossini A sevillai borbély című operáját állítják színpadra a New York-i Metropolitan sztárjával, Molnár Leventével a főszerepben; 14-én pedig visszatér a Rebecca – A Manderley-ház asszonya a Nagyszínpadra. Kerényi Miklós Gábor elárulta, a közönség kérésének is eleget tesznek azzal, hogy újra előveszik a nagysikerű musicalt.

2018. január 19-től Várkonyi Mátyás darabját, az Oscar Wilde regényéből készült Dorian Grayt láthatják a nézők a nemrég megnyitott Kálmán Imre Teátrumban. Az előadást Réthly Attila rendezi, aki az Én és a kisöcsém, illetve a Nők az idegösszeomlás szélén című produkciókkal aratott sikert.

Egy, a hazai színházakban ritkán látott vendég, Offenbach Kékszakáll című operettje debütál a Nagyszínpadon február 23-án. A darab a nőket kíméletlenül elcsábító és sok feleséget elfogyasztó Kékszakáll történetét dolgozza fel, melyet Székely Kriszta rendezésében láthatunk majd. 

Az évad utolsó, de egyben ősbemutatója A Farmerkirály című musical lesz. Lévi Strauss, a farmer feltalálójának életébe nyerhetünk bepillantást, akinek találmányával az egész világot sikerült meghódítania. A zenét Jávori Ferenc, a szöveget Müller Péter Sziámi írja, a rendező pedig Kerényi Miklós Gábor lesz.

A Hódítások évében 17 különböző bérletsorozatot indít a színház. A korábbi évekhez hasonlóan most is megtalálhatóak az ifjúsági és a nyugdíjas bérletek, de több, régebbi sorozat is újra kapható. Lőrinczy György külön hangsúlyozta, hogy nem emelkedtek a jegyárak, sőt néhány előadásra olcsóbban lehet jegyet venni. Folytatódnak a zártkörű diákprogramok és a társulat külföldi turnéi is. Nyáron a Szépség és a Szörnyeteg német nyelvű előadásainak száma eléri majd az 500-at.

Írta: Tuska Borbála

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése