Örkény kert 2017 – Madách téri agora

Az idén 7. alkalommal megrendezett Örkény Kert már valódi múlttal rendelkezik, ami a várakozásokat és a figyelmet illeti. Ezúttal is hozta a várt sikert az Örkény Színház programsorozata, ahol egyaránt megtalálták a számításaikat a játszani vágyó gyerekek, a színház iránt érdeklődő felnőttek és az esti lazuláshoz alkalmat kereső fiatalok. A 2017- évi Örkény Kert a programok széles palettájával vált klasszikus agorává.


Az érdeklődőket a Madách tér hét helyszínén várták programok, amelyek igen érdekes ívet mutattak a testi-lelki kielégülésben, hiszen kezdődött az egész a téren a jógával, folytatódott mesékkel, dalokkal, játékokkal, cirkusszal az aulában, majd Csuja Imre előadásában az Örkény Stúdió színpadán a Jónás könyve mozgatta meg az intellektuális izmokat, míg a nap végén az Örkény Esztrád koncertjével tombolhatta ki magából mindenki a nap vagy az egész iskolakezdés fáradalmait.

Nehéz bármelyik programot kiemelni, hiszen az összes hozta a megérdemelt érdeklődést és a kívánt sikert. A gyerekprogramok tökéletesen lekötötték a piciket, addig anya-apa hallgathatta a színpadon vagy az Ewald Rézfúvós Együttest vagy a Lukács Miklós Trió – Cimbiózis előadását. Valóban nagyon leleményesen, nagy odafigyeléssel szervezte meg a napot az Örkény Színház stábja.


Csuja Imre előadását olyan tömeg várta, amely önmagában sokat elárul az értékéről. Sajnos a Színház átépítési munkálatai miatt a Jónás könyve a Stúdió színpadra szorult, aminek alacsony férőhelye nem tette lehetővé, hogy mindenki tanúja legyen annak, ahogy Csuja elemi átéléssel és precíz értelmezéssel adja elő Babits legnagyobb kiáltását, melynek aktualitásai nyomasztóan telepednek rá a korunkra.


Este az Örkény Esztrád koncertjével zárult az egész napos agora. Különleges élmény volt látni nem csak a kerület polgármesterét, Vattamány Zsoltot énekelni, de a színészek előadásait is. Hiszen, igaz, itt-ott megbicsaklott egy-egy hang, talán nem szólt olyan átütően Eminem vagy a Mamma mia, mindenesetre a lelkesedés és az, hogy mennyire élvezték az Örkény Színház művészei azt, hogy számukra kvázi ismeretlen területen is kipróbálják magukat, megmentette a hangulatot és igazi koncert-, már-már fesztiválhangulatot varázsolt e kora őszi estébe.

Írta: Nagy Balázs Péter
Fotók: Deák Szabolcs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése