Színház és zene – Összművészet a FEZEN-en

A FEZEN idén valódi összművészeti fesztivállá lényegül át, hiszen a csütörtöki nap nem csak zenei programokkal várja az érdeklődőket: a Szabad Színház valódi színházat varázsol a MÁV pályára.


A Harman Színpadon csütörtökön a magyarok uralják a színpadot. Elsőként egy rendszeres visszatérőt, az ezúttal nagyszínpadra érkező Péterfy Bori & Love Bandet hallgathatjuk meg, majd a szintén rutinos FEZEN-ező Kowlasky Meg A Vegát köszönthetjük. Egy kis stílusváltással Majka & Curtis érkeznek, hogy aztán átadják a teret az este legjobban várt Harman Színpados fellépőjének, a The Prodigynek. Eközben a Fehérvár Színpadon az angol Dragonforce, és két amerikai banda, a Richie Kotzen és a Mr. Big zúznak, őket a német Accept követi.

A Hydro-Pierre Mouton Sátorban számos régi ismerőst köszönthetünk: fél 5-kor Cadaveres zenél, majd a cseppet sem lightos bemelegítés után az ameikai Fozzy csap a húrok közé, majd átadva a terepet a magyar zenei élet kimagasló alkotóinak. Színpadra lép a Depresszió, a Cloud 9+, a Magashegyi Underground. Az estét egy Black Trap buli zárja, akik – mint mondják – második otthonukba érkeznek Székesfehérvárra.

A Hammerworld Csarnok csütörtöki is felsorakoztatja a legnevesebb előadókat. A Csarnokba érkezőknek idejük sem lesz pihenni, a Fueled, az Ordog, az Omega Diatribe, az Aurora, a Dalriada és a HétköznaPI CSAlódások gondoskodnak arról, hogy lelazulva élvezhessük a metált és a kemény rockot.

Ugyanezt teszi a Captain Morgan Cabrio is, ahol ezen a napon sem áll meg hajnalig a buli, a Patikadomb már délután 4-kor hangolja az előző nap megfáradt fesztiválozókat.

Szükség is van rá, hiszen szinte észbe se kapunk, és már színpadon a Soulwave, a The Houdinis, Müller Péter Sziámi And Friends, a Takáts Tamás Blues Band, a Strikers, végül pedig DJ Embryoval térünk nyugovóra.

Csütörtökön megnyitja kapuit az Arconic-fonó is, ahol egy különleges színházi élmény részesei lehetünk a Szabad Színház jóvoltából. Itt játsszák ugyanis Tallér Edina darabját a Kaliforniai álmot, levezetésként pedig meghallgathatjuk a Parno Grasztot és a Cimbalibandet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése