Vidnyánszky Bánk bán-rendezése fél éven át az OperaVision weboldalán

Az operaközvetítések európai térképére is felkerült a budapesti dalszínház, amely szeptember 7-én a Vidnyánszky Attila rendezte Bánk bán előadással már másodszor jelentkezett az OperaVision weboldalán.


Nemzeti operánk angol, német és francia feliratozással olyan kiváló énekesek előadásában érhető el online, mint Molnár Levente, Komlósi Ildikó, Szemere Zita, Bakonyi Marcell vagy Balczó Péter, az Opera Zenekart és az Énekkart Kocsár Balázs vezényli. Az egy éve bemutatott produkció különlegessége, hogy szövege és zenei anyaga a mű ős- és a baritonváltozatára támaszkodva, Erkel Ferenc eredeti szándékai mentén jött létre.

A 17 ország 29 intézményének bevonásával, az Európai Unió finanszírozásban megvalósuló OperaVision projekt célja, hogy minél többen minél jobban megismerjék a nemzetközi operaélet különböző előadásait. A Magyar Állami Operaház először 2017 decemberében tette fél évig hozzáférhetővé a weboldalon egyik produkcióját, Humperdinck Jancsi és Juliska című meseoperáját Rafael L. Villalobos rendezésében közel ötezren, azaz körülbelül négy operaháznyi néző tekintett meg világszerte.

A budapesti Opera mellett Európa olyan patinás intézményeinek előadásai is megtalálhatók a weboldalon, mint az olaszországi Teatro di San Carlo, a Teatro dell’ Opera di Roma, a spanyolországi Teatro Real, a párizsi Opéra Comique, a londoni Royal Opera House és a németországi Komische Oper Berlin. Donizetti, Händel, Verdi, Mascagni, Bellini és Wagner klasszikus alkotásai mellett Offenbach Kékszakáll című operettje és Bernstein Trouble in Tahiti című egyfelvonásos operája is szerepel a szélessávú kínálatban, de a produkciók között koncertek és egy énekverseny is megtalálható. 

Bővebb információ: https://operavision.eu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése