Dés László lemezbemutató koncert az Arénában!

Mi vagyunk a Grund! címmel tart lemezbemutató koncertet Dés László, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész a Papp László Sportarénában 2018. december 29-én. Az estén az új szerzemények mellett felcsendülnek a zenész nagy slágerei, musical- és filmzenék egyaránt. 


Aligha találhatnánk olyan embert, aki nem ismerné a zenészt valamely munkájáról, hiszen számos területen bizonyította tehetségét. Kezdetben a Dimenzió és a Trio Stendhalt nevű zenekarokkal ért el sikereket, majd Geszti Péter népszerű Jazz+Az együttesének zeneszerzője lett. De az ikonikus szaxofonjával játszott szólistaként szinfonikus zenekarokban is.

1984-ben Udvaros Dorottyával elkészítették az Átutazó című lemezt, olyan kultikus dalokkal, mint a Botladozva vagy a Hóesés. Majd három évvel később Básti Julival és Cserhalmi Györggyel hasonló hangulatú dalokat vettek lemezre Hallgass kicsit! címmel. A két lemezen a Dés-Bereményi szerzőpáros dalai néhány percben sűrítenek össze egész tragédiákat, emberi sorsokat, mellyel sok ember szívébe belopták magukat. Ezt jól mutatja a két lemez dalaiból 2008-ban útjára indított Férfi és Nő koncertturné utáni hatalmas érdeklődés is.

A legtöbb emberhez valószínűleg az Üvegtigris, a Sose halunk meg, és A miniszter félrelép filmzenéi, valamint nagysikerű musicalzenéi a Valahol Európában, A dzsungel könyve és a Pál utcai fiúk jutottak el. A utóbbi kettőért a színikritikusok kitüntették a legjobb színpadi zene kategóriában. 2003-ban Érdemes művész, 2014-ben Fonogram Életműdíjat vehetett át.

Tehát, aki december 29-én ellátogat az Arénába, részese lehet annak, ahogy először csendülnek fel egy a szakma és a közönség által is elismert és szeretett zenész, zeneszerző, előadóművész legújabb szerzeményei. Az új dalok mellett pedig az életmű olyan kiemelkedő darabjai is elhangzanak, mint a Nagy utazás, az Olyan szépek voltunk, a Vigyázz rám, a Legyen úgy, valamint a legnagyobb musical slágerek, elmaradhatatlan szaxofon-szólók és kiváló zenésztársak kíséretében.

Írta: Mátyás Viktória

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése