Megtartotta első társulati ülését az Operettszínház új igazgatója

Kiss B. Atilla február 1-jén délelőtt átvette a Budapesti Operettszínház vezetését Lőrinczy Györgytől, délután pedig megtartotta első társulati ülését, ahol röviden ismertette az évad hátralévő részének menetét, valamint a nyári terveket.


Rövid beszédében biztosította a társulatot arról, hogy az átvétel zökkenőmentesen, jó kedélyűen ment, felszólalásában az értékteremtést és az értékek megtartását hangsúlyozta, mint mondta, a Nemzeti Színház és a Magyar Állami Operaház minőségi szintjére és rangjára akarja emelni a teátrumot. Ezt a fejlődést elsősorban műhelymunkával, átgondolt repertoárválasztással és kiváló szakemberek bevonásával képzeli el. Emellett rangos itthoni és külföldi rendezők meghívását szeretné megvalósítani, szintén a színvonalas és változatos repertoár megteremtése érdekében.

A repertoáron maradó darabok kapcsán kiemelte: „Nagyon fontosnak tartom a szerzőhűséget és a stílushűséget”. Az évad végéig lekötött és tervezett előadásokhoz és bemutatókhoz már nem nyúlhatnak és nem is nyúlnak, nyáron viszont elkezdődik az új vezetés tényleges nulladik éve.

Ismét megrendezésre kerül majd a Budavári Palotakoncert, tárgyalások kezdődtek a szintén hagyományossá vált bajai vendégjátékokról, valamint az Operettszínház előadásainak népszerűsítése céljából a közmédiában való sugárzás kérdése is napirenden van. Kiss B. Atilla szándéka szerint a Duna televízió számos előadást rögzít és vetít majd az elkövetkezendő évek során. Szegedre is visszatér a teátrum, Vidnyánszky Attila vállalta A Csárdáskirálynő színpadra alkalmazását. A külföldi vendégjátékokról is szó esett, a társulat nagy örömmel fogadta, hogy a színház egyik legnépszerűbb előadásának, a Szépség és a Szörnyetegnek külföldi vendégszerepléseiről sikeres tárgyalások folynak, és az új igazgató a magyarországi játszás lehetőségét is előrevetítette.

A társulati ülésen bemutatkoztak az új vezetőség tagjai is: Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, Apáti Bence balettigazgató, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató és Maróti Szilvia gazdasági igazgató.

Az következő időszak tehát izgalmasnak ígérkezik mind az új vezetés, mind a színházi alkotók számára: „Az én menedzsmentemnek ez a nulladik éve. Semmilyen ugrásszerű változást nem óhajtok, nem óhajtunk létrehozni. Éppen ezért mindenkitől türelmet és kitartást kérek.”

Írta és fotózta: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése