Ki lesz a 7000.? – jubilál Az öldöklés isten az Átriumban

Egy éve mutatta be az Átrium a magyar származású írónő, Yazmina Reza világhírű komédiáját, Az öldöklés istenét. Az előadás május 9-én ünnepli 7000. nézőjét és 25. előadását, de a 7000. jegy tulajdonosa még várat magára. A szerencsés néző egyedi relikviát és ajándékcsomagot vehet majd át a színészektől az este folyamán.

A friss és érzékeny komédia a fiatal rendező, Bereczki Csilla finom, elegáns rendezésében került színpadra 2018 áprilisában a Margit körúti színházban. A történet szerint két házaspár első találkozását látjuk, amelynek apropója egy konfliktus a gyerekeik között. Úgy tűnik, hogy a problémát sikerül kellő megértéssel és elfogulatlansággal megoldaniuk, de néhány megmaradt tüske csak nem engedi elválni egymástól a házaspárokat, és a közösségi érintkezés szabályait csakhamar felváltja az egyre leplezetlenebb őszinteség.

A történetben Péterfy Bori és Szikszai Rémusz, valamint Hevér Gábor és Herczeg Adrienn alakítja az egymásnak feszülő párokat. A produkció sodró komédiaiként mutatja meg a polgári viselkedés elvárt sémáinak felszínességét és az őszinteség erejét, amely viszont koránt sem biztos, hogy annyira célra vezető, mint amennyire felszabadító.

A produkciót Budapesten kívül Pécsen is láthatta a közönség két teltházas előadásban a Pécsi Harmadik Színházban, nyáron pedig a Kőszegi Várszínházban vendégszerepel a produkció.

A jubileumi előadás május 9-én 19:30-kor lesz az Átriumban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése