Teljes sikerrel zárult az idei Keresztény Színházi Fesztivál

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a VI. Keresztény Színházi Fesztivál programsorozatát. A megnyitón Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár is részt vett. Elismerésképp egy államtitkári dicsérő oklevelet nyújtott át az Újszínház igazgatójának, Dörner Györgynek. A Csíksomlyói passió, amely megnyitotta a sort, a teátrum idei utolsó premierje volt. A rendkívül látványos, lelket remegtető előadás tökéletes nyitánynak bizonyult, szűnni nem akaró taps fogadta meghajláskor művészeiket.


A fesztivál öt napja alatt számos vendégelőadás mellett képzőművészeti kiállításnak is helyet adott az Újszínház. A programok mindegyike teltházas volt, amiért ezúttal is szeretnének köszönetet mondani. Takaró Mihály beszélgetése, az alkalomhoz méltóan ezúttal a szakralitás művészetben betöltött szerepéről szólt. A házigazda Dörner György, a színház igazgatója volt.

„Minden percét élveztem a beszélgetésnek, a meghívott vendégek között még a nézetek ütköztetése során is tökéletes volt az összhang, ami annak köszönhető, hogy mindannyian ugyanazon a keresztény értékrenden nevelkedtünk fel” – mondta az igazgató. – „Ezek olyan mély és igaz összetartó erők, amelyekért igazán hálásak lehetünk.”

A Békéscsabai Jókai Színház Elnémult harangok című előadására jóval többen lettek volna kíváncsiak, mint ahányan befértek – ez is bizonyítja, hogy a különleges előadásokra egyre nagyobb az igény. A Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház egy Páskándi-darabbal érkezett: a Lélekharang című, átütő erejű alkotására rengetegen voltak jöttek el. Az Egri Gárdonyi Géza Színház társulata nem először vendégeskedik az Újszínházban, darabjuk mint mindig, most is hatalmas sikert aratott.

Már harmadszor járt nálunk Böjte Csaba, akit idén is kis színjátszói kísértek el. A gyerekek őszinte játéka és Böjte testvér egyszerű, szeretetteljes és derűs gondolatai most is mélyen megérintették a nagyérdeműt. A nagyszerű befejezésről a Bolyki Brothers gondoskodott: a nézőtéren pillanatok alatt felpörgött a hangulat, a végén a közönség már együtt énekelte a dalokat a zenészekkel.

Az eseménysorozat látogatottsága megerősítette, hogy a hagyományos keresztény kulturális értékek megőrzésére nem csak szükség, hanem igény is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése