Új bemutatóra készül a Láthatáron Csoport

Mozgalmas hónapok elé néz a Láthatáron Csoport, hiszen közel két hónapos előkészület után elkezdenek dolgozni legújabb projektjükön, amit Alice Miller írásai, valamint Martin Miller A tehetséges gyermek igazi drámája című könyve alapján álmodott színpadra Gyulay Eszter dramaturg és Tárnoki Márk rendező.


A november 6-án, Hold21 HPS KultSzalonban bemutatásra kerülő Hagyaték egy nem hétköznapi anya-fiú kapcsolatot mutat be mozaikszerűen: titkok, elnyomás, bántalmazás, elhallgatások és hazugságok sejlenek fel egy magányos fiú valóságán keresztül. Az anyát és fiát Feuer Yvette és Rába Roland kelti életre.

A bemutatót megelőzően két másik előadást is láthat közönség, ezek főként a középiskolás korosztályt célozzák meg. Szeptember 12-én a Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskolába, szeptember 13-án pedig a Burattino Általános és Középiskola, Gyermekotthonba viszik el az Edward Bond művéből készült Ablak című előadást Bethlenfaly Ádám rendezésében. A darab témája némiképp kapcsolódik az új bemutatóhoz: egy széthulló család mindennapjai elevenednek meg három képben, mely után az alkotók feldolgozó foglalkozást is tartanak, hogy megbeszélhessék a fiatalokkal a felmerülő kérdéseket.


A másik projekt egy koprodukció KV Társulattal és a Névtelen Utak Alapítvánnyal, Kiállok érted címmel, Romankovics Edit rendezésében, az ORFK szervezésében. Aktualitása abban áll, hogy az áldozattá válás folyamatát követi végig egy mesei és valós elemeket keverő keretben. A darabot itt is feldolgozó foglalkozás követi. Három helyszínen lesz látható, először szeptember 16-án a Nagyszakácsi Művelődési Házban, majd szeptember 20-án a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban, szeptember 24-én pedig Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban. 

A munka az őszi előadások után sem áll le, hiszen már előkészítés alatt van a következő projekt, Suli-Buli munkacímmel, és az iskolai erőszak témáját feszegetve egyensúlyoz színház és pszichológia határvonalán. A darabot Horváth Kristóf írja, rendezője pedig Császi Ádám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése