Búcsúturnéra indul a Clannad

A Clannad együttest (amely a klán, azaz család szóból származik) 1970-ben Moya, Ciarán és Pól Brennan testvérek, valamint nagybátyjaik, Noel és Pádraig Duggan alapították, ám nem sokkal később, egy rövid ideig Enya Brennan is csatlakozott hozzájuk hatodik tagként, mielőtt saját, rendkívül sikeres szólókarrierjét megkezdte. A több díjat is elnyert együttes kétségtelenül mindenki másnál többet tett az ír zene és az ír nyelv egész világra kiterjedő, széles közönségréteghez történő eljuttatása érdekében. A tradicionális ír- és a kortárs folkzene, valamint a new age és a rock elemeit összeolvasztva egyedi hangzást hoztak létre, amely a hipnotikus énekkel ötvözve kiállta az idő próbáját, és vonzóvá vált világszerte minden korosztály számára. 


A Clannad sok művésszel dolgozott már együtt, akik között Bruce Hornsby, Steve Perry, JD Souther, Paul Young és Duke Special is kiemelhető, azonban messze a legsikeresebb együttműködés a csapat lelkes támogatójával és rajongójával, Bono-val volt.

Most a zenekar a búcsúturnéját Európában folytatja. „Már a 2013-2015-ös világkörüli turné előtt megvitattuk, vajon ez lesz-e a búcsú, vagy sem ... De amikor Pádraig meghalt, úgy döntöttünk, hogy a következő turné határozottan az utolsó lesz, és egy nagyon különleges és emlékezetes utolsó utazást szeretnénk csinálni … továbbá nagyon örülünk, hogy ehhez az utolsó úthoz megjelent az In A Lifetime antológia, amely remélehetőleg hosszan tartó örökséget ad a rajongóinknak.”

Ez a csodálatos zenekar búcsúturnéjával Budapesten is fellép, 2020. április 29-én, az Akvárium Klubban! Jegyek december 5-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu, és a www.funcode.hu oldalakon. 

Az IN A LIFETIME turné európai állomásai 2020 áprilisában: 

2. Koppenhága, Dánia – Amager Bio
4. Oslo, Norvégia – Sentrum Scene
6. Helsinki, Finnország – House of Culture
8. Tallinn, Észtország – Estonia Concert Hall
9. Tartu, Észtország – Estonian National Museum 
10. Vilnius, Litvánia – Congress Hall
12. Berlin, Németország - Passionskirche
27. Varsó, Lengyelország - Stodola
28. Krakkó, Lengyelország - Studio
29. Budapest, Magyarország – Akvárium Klub
30. Bécs, Ausztria - WuK

További német, szlovák, cseh, svájci, olasz, spanyol és francia helyszínek is várhatók hamarosan. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése