#TársulatiVersmondásKihívás #SzínháziSzolidaritás

A Jászai Mari Színház a mai napon elindítja a Társulati versmondás kihívást!

A céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, melyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.


Kihívásukban valamennyi hazai és határon túli színházi társulat, valamint alkotóközösség részt vehet.

A feladat egyszerű:
1. Mondjátok el egy magyar költő versét, lehetőleg minél többen, felosztva a verset egymás között, ha lehet, úgy, hogy abban az egész társulat részt vesz! Vágjatok össze ebből egy videót! Ebben tüntessétek fel a kihívás hashtagjeit (#TársulatiVersmondásKihívás, #SzínháziSzolidaritás), hogy melyik színház vagytok, kik szerepelnek a videóban, kinek a versét mondjátok el és hogy mi a vers címe. A videó végén ne felejtsétek el kiírni annak az adománygyűjtő szervezetnek a nevét, elérhetőségét és számlaszámát, akit érdemesnek tartotok arra, hogy ezzel a kihívással felhívjátok rá a figyelmet. Fontos, hogy a szervezet a járvány miatti intézkedések következtében hátrányos helyzetbe került színházi kollégák számára gyűjtsön adományokat!
2. Osszátok meg a videót saját közösségi média felületeiteken úgy, hogy az minél több szakmabelit és minél több nézőt elérjen. A cél az, hogy mindenki tudomást szerezzen a számotokra fontos adománygyűjtőről és a kihívásról is. Ha lényegesnek tartotok bármilyen információt megosztani az adománygyűjtőről, annak küldetéséről, tegyétek meg! A Társulati versmondás kihívás céljait, ami a poszt elején olvasható, mindenképp osszátok tovább!
3. Hívjatok ki egy színházat és kérjétek meg rá, hogy csinálja ugyanezt, azaz folytassa sort…!

A Jászaisok Radnóti Miklós Nem tudhatom című versével indítják a kihívást és a Színházi Szolidaritási Alap Alapítvány adománygyűjtő tevékenységére szeretnék felhívni a figyelmet. 

Színházi Szolidaritási Alap Alapítvány
Alapítók: Kálomista Gábor, Schell Judit
Kuratórium elnöke: Brüll Krisztina
Bankszámlaszám: MKB 10300002-13180023-00014900
Ja! És kihívják a Miskolci Nemzeti Színház társulatát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése