Harisnyás Pippit keresi a Magyar Színház

A Magyar Színház, a Móra Kiadó és a Nosalty.hu közös játékra invitálja az általános iskola alsó tagozatos diákjait. A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere pedig a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív: Kalle Blomkvist lesz, aki az ígéretes nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról.


Sokan mondják, a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a 21. századi gyerekekhez. Harisnyás Pippi-vel ez messze nincs így, hiszen szabadelvűségével, határozottságával, bohókás mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak. A sikert mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy történetét 76 nyelvre fordították le, ő a világon a szerző legkedveltebb hőse.

A játék célja, hogy a játékban részt vevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtaláljuk a mára nagymama korú Harisnyás Pippi-t.

Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét – és ekkor hivatalosan is nagykorú lett – egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról. Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról. Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább és így tovább? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő?

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám, világra szólóan erős, borotvaéles eszű és hatalmas szívű kislányt. Ehhez a szervezők, közösen feldolgozandó letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve alapjuk lehet a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu pedig közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és jóízűen elfogyaszthassák nyomozás közben.

A nyomozás október 1. és 22. között zajlik, a versenyre ötfős csapatok jelentkezését várják, akik ITT tudjak regisztrálni. Csoportonként több pályamunka is beküldhető, amit a zsűri két korcsoportban (1-2. osztályosok, és 3-4. osztályosok) értékel.

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza! A beérkező érvényes alkotások feltöltésre kerülnek a Pesti Magyar Színház facebook oldalára, ahol a legtöbb like-ot elérő képek elnyerik a közönségdíjat! Ezenfelül a nosalty.hu egy-egy különdíjat ajánl fel mindkét kategóriában annak a csapatnak, akik megsütik Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményét, lefotózzák és elküldik a szerkesztoseg@nosalty.hu címre!

Az online eredményhirdetésre 2020. november 02-án hétfő délután kerül sor a Pesti Magyar Színház facebook oldalán. A díjazottakat levélben is értesítik, nyereményüket postán kapják meg

A pályázat pontos részletei a Magyar Színház honlapján érhetők el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése