Adventi kalendárium – Karácsony a hamburgerek földjén

Furcsa kis rajzfilmsorozat a Bob burgerfalodája (Bob’s Burgers). Azon kevés produkciók egyike, amelyeket a PORT.hu jóval alacsonyabbra (5.8) értékel, mint az IMDB (8.1). Talán az lehet a hazai kedvezőtlen fogadtatás oka, hogy szemben az olyan nálunk is népszerű szatirikus alkotásokkal, mint A Simpson család vagy a Family Guy, inkább emlékeztet egy retro amerikai családi szitkomra. Van azonban egy sajátos bája, amely a karácsonyi epizódokban különösen jól érvényesül. 

Bár a Bob burgerfalodája is tartalmaz némi társadalomkritikát, elsősorban a hamburgerezőt üzemeltető háromgyerekes Belcher família mindennapi életében adódó vicces, gyakran abszurd helyzetekre és a (változó mértékben) bizarr karakterekre koncentrál. (Utóbbiak közül kiemelkedik az idősebbik lány, a fiúk fenekét kellemetlenül gyakran emlegető, monoton hangú Tina.) 

Így van ez az ünnepi részekben is, amelyeket mindig megbolondítanak valami extrával, mint például amikor a családfő „megörököl” egy magát (ex)próbababának képzelő férfit (Bob Rest Ye Merry Gentle-Mannequins), vagy Belcherék Spielberg Párbaját idéző thrillerparódiában küzdenek a karácsonyfáért (Christmas in the Car), esetleg amikor a feleséget, Lindát rémálmaiban a Diókötő (nem elírás) kísérti (Better Off Sled)

A Comedy Centralon jelenleg a széria tizedik évadja látható, a karácsonyi epizód pedig éppen ma reggel 8.40-kor és holnap 5.30-kor kerül adásba. Aki jópofa, szívmelengető, jó értelemben vett amerikai élményre vágyik, Bobbal és családjával bátran tehet egy próbát.


Írta: Frei Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése