Adventi kalendárium – Karácsonyi mesék kicsiknek és nagyoknak

Karácsony közeledtével a család egyre többször ül le egy közös filmnézésre, ha pedig gyerek is van a háznál, akkor szinte biztos, hogy előkerül egy-egy mese is. Összegyűjtöttünk négy olyan mesét, ami még a legborongósabb időben is megnevetteti a kicsiket és nagyokat egyaránt.


1. A Szépség és a Szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony 

Az 1991-es nagy klasszikus második része, mely a karácsony téma köré épül. Kissé félelmetes és drámai, azonban mégis remekül bemutatja a szeretet erejét és a karácsony fontosságát. Mivel nem a love story van a középpontban, így nem csak kislányos családoknál lehet nagy siker. 

 

2. Karácsony Artúr 

Bájos animációs alkotás. Főszereplő a nyugdíjba készülő télapó, aki keresi a helyére legalkalmasabb személyt. Ennek hatására zseniális karácsonyi innovációk kerülnek a mesében előtérbe, valamint vicces baklövések is, melyek mellett nem lehet nevetés nélkül elmenni.

 

3. Jégvarázs 

Eljutottunk a legfrissebb meséig. 2019-es filmről van szó, mely mind a zenés részeken, mind pedig az animáció modernségén látszódik. Az első része igazi klasszikus már a gyerekek körében, azonban a második egy izgalmas új kalandot tartogat számunkra. 

 

4. Grincs 

Bizonyára mindenki ismeri a gonosz, zöld Grincset, aki az egyetlen élőlény a földön, aki utálja a karácsonyt. A 2000-ben bemutatott adaptáció után Dr. Seuss meséjének 2018-ban megjelent egy animációs feldolgozása is, amelynek hála a gyerekek új perspektívából láthatnak rá az ünnepekre. 

 

Írta: Halász Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése