Nincs karácsony színház nélkül – karácsonyi online előadások az Átriumtól

Az Átrium két színházi előadását helyezte át az online térbe. Az Egy, kettő, három december 26-án és december 29-én, a Minden nagyon jó lesz december 27-én és december 30-án tekinthető meg online, este 7-től éjfélig. Így ebben a karácsonyi időszakban sem hagyja magára közönségét az Átrium: biztonságos online formában tartja a kapcsolatot nézőivel, amíg a jelenlegi rendelkezések érvényben vannak.

Alföldi Róbert az Egy, kettő, háromban

Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátékát Znamenák István rendezte, 2016 óta látható az Átrium műsorán. Az 1929-ben írt, mégis teljesen kortársnak ható komédia története szerint Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomos házaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá… „A mű, valamint a Kultúrbrigád és az Átrium jelenhez csak minimálisan közelebb hozott előadása amellett, hogy görbe tükröt tart a hatalom, illetve a hatalmat kiszolgálók elé, teljesíti legfőbb funkcióját is: szórakoztat, ami elsősorban Alföldi Róbert emlékezetes játékának köszönhető” – írta a produkcióról Szarka Károly a prae.hu oldalon. 

A főszerepben brillírozó Alföldi Róbert mellett Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mertz Tibor, Fehér Balázs Benő, Némedi Árpád, Janicsek Péter, Dékány Barnabás, Barna Zsombor, Sipos Viktória, Hajdú Csilla, Horváth Emmi játszik az online streamelt előadásban. 

Zach Braff Minden nagyon jó lesz komédiája az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról mesél szellemesen és életszerűen. Azokról, akik nem tartoznak a nyertesek közé, de nem is annyira vesztesek, mint ahogy azt magukról gondolják. Tehát mindannyiunkról. 

A darab az élete mélypontját megélő Charlie-ról szól, aki annyira kilátástalannak látja helyzetét, hogy úgy dönt: öngyilkos lesz. Ám mielőtt a tettek mezejére lépne, felbukkan egy angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok, és persze egy lány is – ők négyen olyan hatással lesznek egymásra, ami mindent megváltoztat, vagy legalábbis más nézőpontba helyez. 

Minden nagyon jó lesz

A Minden nagyon jó lesz című vígjátékban, amelyet idén, éppen a világjárvány kitörése előtt mutatott be az Átrium, színpadra lép: Parti Nóra, Brasch Bence, Bányai Kelemen Barna és Hartai Petra. A produkció rendezője Spáh Dávid. „Ebben a darabban pont az a szép, hogy nem olcsó megoldásokat keres, és nem közhelyeket puffogtat. Inkább szembesít azzal, hogy esendő és törékeny vagy, kisapám. És a többiek is azok. Ezért nyisd ki a szemed és vedd észre, ha a felebarátod bajban van. Nem árt, ha a gondolkodásodból nem spórolod ki az Istent. Mert nem elég a segítségét kérni. Észre is kell venni, amikor az megérkezik” – írta az előadásról a szinházatnekunk.hu. 

Jegyeket az online-atrium.jegy.hu oldalon, belépést (illetve előtte regisztrációt) követően lehet váltani. A jegyértékesítő oldal automatikusan elküldi a vásárló e-mail címére az előadásfelvétel megtekintéséhez szükséges linket.

Fotók: Lakatos Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése