Plakátokon a Baltazár Színház színészei

A Baltazár Színház és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös figyelemfelhívó kampányba kezd az adventi időszakban. A kerület egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Baltazár Színház különleges színtársulat. Tagjai professzionális színészek, akik 1998 óta a munkájukból élnek, és akiket a társadalmi szóbeszéd hajlamos értelmi fogyatékosokként aposztrofálni, miközben érzékenységük, tehetségük és munkabírásuk átlagon felüli. A Baltazár Színház koncepciója alapján készült el ez a páratlan, 12 képből álló plakátfotó-sorozat, amelyet az önkormányzat jóvoltából a III. kerületben élők is megcsodálhatnak a kerület információs tábláin. 

Hit, forrás: Baltazár Színház

A 12 Parancsolat című sorozat létrejöttét az a szándék vezette, hogy összeszedjük, kiemeljük és megerősítsük azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindannyiunk számára tájékozódási pontokat jelentenek a hétköznapokban. Szerelem. Biztonság. Felelősség. Összetartozás. Őszinteség. Szabadság. Elfogadás. Vágy. Teljesség. Lelki béke. Hit. A 12 plakáttal a két együttműködő intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felsoroltak olyan alapvető emberi értékek, amelyekhez mindannyiunknak joga van, ezek mentén élve pedig egy teljesebb, színesebb, izgalmasabb világot teremthetünk magunk és mások számára. 

Találja meg az összes plakátot, és nyerjen karácsonyi ajándékcsomagot! 

Megtalálni mind a 12 plakátot a kerületben nemcsak azért érdemes, mert nagyon különleges esztétikai élményt nyújtanak, hanem azért is, mert egy-egy titkot rejtenek. Minden plakáton egy verssor olvasható, amelyekből Tóth Krisztina kortárs költő kifejezetten ehhez a képsorozathoz írott, tizenkét soros verse állítható össze. 

Az első tíz játékos, aki összeállítja verset, és beküldi a sajto.baltazarszinhaz@gmail.com e-mail-címre december 20-ig, a színház és az önkormányzat által közösen összeállított ajándékcsomagot nyer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése