Már lehet nevezni a 2021-es Margó-díjra

tízéves Margó Irodalmi Fesztivál immár hetedszer osztja ki a Margó-díjat, aminek legfőbb célja, hogy megmutassa a legerősebb pályakezdő prózaírókat. A szerzők vagy kiadók által nevezett első prózakötetekből a Könyves Magazin szerkesztői állítják össze a rövidlistát, majd a szakmai zsűri ősszel dönt a győztesről.


A pályázaton kizárólag olyan magyarul publikáló szerző indulhat, aki korábban nem publikált még prózakötetet, a más műnemben (líra, dráma) kiadott könyvek azonban nem jelentenek akadályt. A nevezés feltétele, hogy a mű 2020. július 1. és 2021. június 30. között jelent vagy jelenik meg, és kereskedelmi forgalomba kerül.

A nyertes a díjjal nemcsak 500 ezer forintot, hanem kiemelkedő mértékű kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap, emellett egyéves tárcasorozatot indíthat a Könyves Magazinon. Itt lehet majd nyomon követni a kiválasztás folyamatát is, a jelölésektől egészen a nyertes kihirdetéséig.

A Margó-díjat 2021 októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón veheti át a kiválasztott szerző.

A nevezésről a Margó Fesztivál honlapján található további információ, a jelentkezés határideje: 2021. június 30. éjfél.


Margó-díj eddigi győztesei:


2015: Totth Benedek: Holtverseny

2016: Milbacher Róbert: Szűz Mária jegyese

2017: Szöllősi Mátyás: Váltóáram

2018: Mécs Anna: Gyerekzár

2019: Fehér Boldizsár: Vak majom

2020: Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése