Már látható a mozikban a Csapda a neten című dokumentumfilm oktatási verziója

Az idei Budapest International Documentary Festival (BIDF) egyik legnagyobb sikere volt a  kiskorúak online szexuális zaklatását ijesztő vizuális társadalmi kísérletben bemutató Csapda a neten című cseh dokumentumfilm. Vít Klusák és Barbora Chalupová alkotásában három tizenkét éves kislányt alakító színésznő került kapcsolatba szexuális ragadozókkal,  stúdióban berendezett gyerekszobákból. A film oktatási verzióját immár – szüleikkel együtt – gyerekek is megnézhetik a magyar mozikban. 

Csapda a neten 18 éven felülieknek szánt rendezői változata szeptember 16-án került a mozikba. A tanácsokkal és magyarázatokkal ellátott 12+ verziót eddig csak iskolai megrendelésre vetítették, szeptember 23-tól azonban már ettől függetlenül is megtekinthető. 

A film magyarországi forgalmazója, a BIDF az oktatási verzióhoz egy olyan videó-segédanyagot is készített, amely segíti a film feldolgozását a családban és az iskolákban egyaránt. A segédanyagban gyermekvédelmi szakértők, – igazságügyi pszichiáter, pszichológus, jogász, kiberbűnözés elleni nyomozó – valamint pedagógusok osztják meg tapasztalataikat, véleményüket a témáról. 







A videó itt megtekinthető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése