HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben – háromnapos program a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválon

HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben címmel indít háromnapos összművészeti eseménysorozatot a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A november 19. és 21. között tartandó minifesztivál programjában  a nagy múltú rendezvény hagyományaihoz igazodva  helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

November 19-én, a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin újvidéki származású színésznő és költő Alice Kódországban című darabját mutatják be. A magyar és nemzetközi performansz-művészet kiemelkedő alakjával az előadás után a közönségnek is lehetősége nyílik beszélgetni. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

November 20-án ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, Géczi János költő Tolnai Ottó, Kossuth-díjas író, költő, műfordító és Nagy József (Josef Nadj) világhírű táncos-koreográfus beszélgetését a nemrégiben megújult Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer termében. 

A minifesztivált november 21-én Nagy József (Josef Nadj) OMMA című előadásának premierje zárja. A darabot a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. Az lenyűgöző táncelőadás a test, a mozgás, a fény, a hanghatások és a csend tökéletes fúziója, afrikai táncosokkal.

A HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál összművészeti eseménye, melyet a Pannon Várszínház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt partnerintézményeként, hagyományteremtő jelleggel, és azzal a céllal szervez, hogy kivételes előadásokat, hiánypótló és egyedülálló műsorkínálatot nyújtson a megyeszékhelyen. 

Jegyek ezen a LINKEN kaphatóak, további információért az esemény Facebook-oldalára kattinthatnak az érdeklődők. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése