A 18. CineFesten debütál az Erőss Zsolt története által inspirált Magasságok és mélységek

A szeptember 9. és 17. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon ünnepli világpremierjét Csoma Sándor rendező első nagyjátékfilmje, amelyet Erőss Zsolt hegymászó története inspirált. A Magasságok és mélységek bemutatóján az alkotók mellett Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda is jelen lesz. 

Csoma Sándor filmjében elsősorban a 2013-ban, expedíció közben elhunyt hegymászó özvegyének  gyászfeldolgozására koncentrált. „Mivel a gyász továbbra is egyfajta tabu a kultúránkban, viszonylag kevés filmes és irodalmi feldolgozása létezik. Kifejezetten fontosnak és értékteremtőnek találom a róla való kommunikációt. Ez egy olyan esemény, amivel mindenki többször találkozik az élete során, mégsem vagyunk képesek megfelelően reagálni, sem belülről, sem kívülről” – meséli a rendező.


A film nagyszabású gálavetítésére a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál első hétvégéjén kerül sor. Az eseményen jelen lesznek a film alkotói, köztük Csoma Sándor rendező, Pál Emőke főszereplő, az Erőss Zsoltot alakító Trill Zsolt, valamint Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan producerek. Megtiszteli jelenlétével az előadást Sterczer Hilda is, aki az alkotókhoz hasonlóan a vetítést követően válaszol majd a közönség kérdéseire.

A film a CineFestet követően szeptember 22-étől lesz látható országosan a hazai mozikban. A 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja az elkövetkező hetekben kerül nyilvánosságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése