Saját Don Quijote-történetükkel lépnek színpadra a gyerekek a Budapesti Operettszínházban

Közel hatvan éve, 1965. november 22-én indult hódító útjára a washingtoni Square Színházból Mitch Leigh és Joe Darion musicalje, a Cervantes történetéből írt La Mancha lovagja. 1971-ben Magyarországra, a Budapesti Operettszínházba is megérkezett a búsképű lovag, a darab pedig Vincze Balázs rendezésében 2020 óta újból látható a teátrumban.

Forrás: Budapesti Operettszínház

Szeretet, elfogadás, gyengédség, szolidaritás – olyan eszmék, melyekért Don Quijote szélmalomharcot vív a világgal, és amelyek kiveszni látszanak a világból.

A színház az évad kezdetével felhívást intézett a magyarországi iskolák felé Tiétek a színpad címmel, hogy alkossák meg a saját Don Quijote-történetüket, az elkészült jeleneteket pedig vegyék videóra. A legjobbnak ítélt produkciók csoportjaival november 2. és 5. között a színház öt művésze – Füredi Nikolett, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Nagy Lóránt, Kalocsai Zsuzsa és Czikora István László – dolgozik tovább, hogy aztán a gyerekek színpadon is bemutathassák tudásukat.

A középdöntőt november 14. és 17. között tartják a Budapesti Operettszínházban, ahol 11 csapat áll színpadra a végső győzelemért. A december 11-i döntőbe öt csapat kerülhet be a közönség szavazatai alapján. A helyszínen aztán szakmai zsűri értékeli a produkciókat, melynek tagjai Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Polyák Lilla színművész, Szilágyi Enikő színművész, Homonnay Zsolt színművész-rendező, valamint Szabó Roland a Fővárosi Állat-és Növénykert operatív igazgatója.

A Tiétek a színpad fődíja, hogy a nyertesek 2023 tavaszán a Kálmán Imre Teátrumban, közönség előtt is bemutathatják munkájuk eredményét, valamint a színház meghívja őket az egyik, repertoáron lévő előadására.

A középdöntőbe jutott csapatok:

Ajaki Tamási Áron Általános Iskola (mentor: Füredi Nikolett)
Gádor Általános Iskola (mentor: Szendy Szilvi)
Kispesti Gábor Áron Általános Iskola Fekete sereg” (mentor: Czikora István László)
Kispesti Gábor Áron Általános Iskola Inkvizítorok” (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
Kispesti Gábor Áron Általános Iskola Macsóhímzések” (mentor: Nagy Lóránt)
Mágnes Színház 7fő” (mentor: Füredi Nikolett)
Mágnes Színház Tiarás dínók” (mentor: Nádasi Veronika)
Medgyessy Ferenc Német Nyelvű Általános Iskola (mentor: Nádasi Veronika)
Őrségi Kistérségi Alapfokú Művészeti Iskola (mentor: Szendy Szilvi)
Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI (mentor: Nagy Lóránt)
Váci Piarista Gimnázium (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola (mentor: Czikora István László)

A produkciókra szavazni az alábbi linken lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése