Fullajtár Andrea és Garaczi László is a Széchenyi Akadémia tagja lett

Új tagokat választott szakosztályaiba éves rendes közgyűlésén december 13-án a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

A montázsképek forrása: jegy.hu / Dömölky Dániel (Katona József Színház)

Az Akadémia tagjai olyan írók, művészek, akik saját területükön kiemelkedő munkát alkottak. Választásuk jelölés útján, többlépcsős rendszerben és a jelöltek teljesítményének alapos értékelésével történik – közölte a Széchenyi Akadémia Titkársága az MTI-vel.

Az Irodalmi Osztály rendes tagja Garaczi László, szenior tagja Ungváry Rudolf lett, tiszteleti tagnak választották Csehy Zoltánt, Thomas Pynchont és Ilma Rakusát. Az Építőművészeti Osztályba választották Dobai Jánost (rendes tag), Patonai Dénest (szenior tag) és Macalik Arnoldot (tiszteleti tag).

A Képző- és Iparművészeti Osztály új tagjai: Kicsiny Balázs (rendes tag), Pócs Péter (szenior tag), Viktor Hulík (tiszteleti tag). A Mozgókép- és Színházművészeti Osztály tagja lett Fullajtár Andrea (rendes tag), Szeredás András (szenior tag). A Zenei Alkotóművészeti Osztály rendes tagja lett Csalog Gábor és Lukács Miklós, tiszteleti tagja pedig Fabio Nieder.

A december 13-i közgyűlésen címzetes tagnak választották a tagok Geskó Juditot.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiát 1992-ben alapította a Magyar Tudományos Akadémia mint önálló, társult intézményt, amely saját alapszabállyal rendelkezik, és tisztségviselőit önállóan választja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése