Márkus Luca kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Márkus Luca vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A díjat, melyet a színház bármely művésze megkaphat, a színésznő az Inkognitó és a Szeget szeggel című előadásokban nyújtott alakításával érdemelte ki.


A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt 1986-ban alapította a művésznő lánya, Gábor Júlia, és olyan színészeknek ítéli oda a mindenkori társulat, akik véleményük szerint az adott évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották.

Márkus Lucának Gábor Júlia és férje, Szigethy Gábor színháztörténész adta át az elismerést december 27-én, Az öreg hölgy látogatása című előadás után.

Márkus Luca Debrecenben született, és Marton László, Hegedűs D. Géza, valamint Forgács Péter osztályában végezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2020-ban. Már a színházi gyakorlatát is a Vígszínházban töltötte, a diploma megszerzése után pedig leszerződött a társulathoz.


Számos előadásban láthatja a közönség, a 2021-ben bemutatott A rendes lányok csendben sírnak című drámában nyújtott alakításáért Varsányi Irén emlékgyűrűvel tüntették ki. Színpadi szerepei mellett gyakran tűnik fel sorozatokban és filmekben, az elmúlt időszakban olyan népszerű alkotásokban volt látható, mint a Csak színház és más semmi, Korhatáros szerelem, Tóth János, Egynyári kaland, A tanár, a Blokád és A besúgó.

Fotók: Gordon Eszter / Vígszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése