Átadták a Honthy-díjakat a Budapesti Operettszínházban

Negyedik alkalommal adták át október 7-én a Budapesti Operettszínházban a Honthy-díjakat. Az idei eseményen, melyen a színház legkiemelkedőbb alkotóit díjazzák, a teátrum két bemutatójának, a Mária főhadnagynak és a Monte Cristo grófjának szereplői kerülhettek a jelöltek közé.


A díjátadó ünnepségen hat kategóriában hirdettek győztest. Kiss-B. Atilla főigazgató bevezetőjében köszönetet mondott a díj megálmodójának és egyben a Honthy-díj bizottság elnökének, Eleni Koraninak, valamint Molnár Zoltánnak, a Honthy-díj bizottság főtitkárának a támogatásért, valamint kiemelte azokat az embereket, akik csapatként hozzájárulnak egy-egy művész sikeréhez.

Ehhez kapcsolódva Eleni Korani a díj fontosságáról beszélt: hiszen a kitüntetés egyfajta köszönet és tiszeletadás azért a munkáért, amelyet a színházban végeznek.

Az este második részében a díjaké volt a főszerep, Szomor György két kategóriában is átvehette az elismerést, ugyanis amellett, hogy a Legjobb férfi főszereplőnek választották, a Monte Cristo grófja megalkotásáért a Legjobb alkotónak járó szobrocskát is neki ítélték. A Legjobb női főszereplő Füredi Nikolett lett, a Legjobb női karakterszínész Kalocsai Zsuzsa, a legjobb férfi karakterszínész pedig Csuha Lajos.

A hagyományokhoz híven ezúttal is átadták a backstage díjat, melyet az Operettszínház egyik háttérdolgozója nyerhet el. Ebben az évben a kitüntetést a jelmeztár vezetője, Jenei Petra érdemelte ki. Kiss-B. Atilla laudációjában kiemelte Petra odaadó munkáját, valamint azt a különleges hozzáállást, amellyel az érzékeny művészekhez viszonyul.

A díjazottak mellett tiszteletüket tették az eseményen a Mária főhadnagy és a Monte Cristo grófja szereplői is, akik egy-egy rövid blokkban adtak ízelítőt a színház két bemutatójából.

Fotó: Janus Erika / Budapesti Operettszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése