A világhírű Cannes-i Fesztiválpalotában lép fel a Recirquel

Az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs táncfesztiválon, Cannes-ban mutatja be nagysikerű Solus Amor című produkcióját a Recirquel. A társulat november 22-én kezdődő franciaországi turnéjának csúcspontjaként lép fel a nagy múltú Cannes-i Táncfesztiválon. A háromhetes rendezvényre a világ legkülönbözőbb pontjairól hívtak produkciókat; a Vági Bence rendezte, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző Solus Amor az egyetlen magyar előadás.

Fotó: Székely Lilla Flóra / Recirquel

Brazília, Hollandia és Ausztria után Franciaországban is bemutatkozik a Recirquel monumentális produkciója, a Solus Amor. A társulat november 22. és december 2. között több francia városban mutatja be a nagysikerű előadást, majd jövő tavasztól újabb fellépésekkel folytatódik a franciaországi turnésorozat.

Az idei turné csúcspontjaként december 2-án az egyik legrangosabb nemzetközi táncfesztivál programjában, a Cannes-i nemzetközi filmfesztiválnak is otthont adó fesztiválpalota 2300 férőhelyes nagyszínházi termében lép fel a Recirquel. A 1985-ben alapított, kétévente megrendezett, három hétig tartó fesztiválon főként kortárs, modern produkciók mutatkoznak be, ugyanakkor a Mov’in Cannes nemzetközi táncfilmfesztivál is része a programnak.

Fotó: Hirling Bálint
Idén összesen 27 társulatot hívtak meg a világ minden tájáról, Franciaország mellett a többi között Norvégiából, Spanyolországból, Izraelből, Tajvanról. A Recirquel az egyetlen magyar fellépő. A háromhetes esemény programjában új premierek, ikonikus repertoárdarabok és feltörekvő társulatok egyaránt helyet kapnak.

A 2020-ban debütált, Vági Bence rendezte Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amor Magyarországon legközelebb december 20-ától lesz látható a Müpa Fesztivál Színházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése