Évadot zárt a Füge Produkció a Jurányi Házban

Június 11-én megtartotta évadzáró értekezletét a Füge Produkció a Jurányi Házban. Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke, a Jurányi Ház vezetője megköszönve a stáb egész éves kitartó és színvonalas munkáját összegezte a mögöttük álló évadot, amelyben tíz bemutatót és négy kiállításmegnyitót tartottak.

Előadásaikat számos díjjal jutalmazták: Ki ölte meg az apámat – Színikritikus díj legjobb független előadás kategória, Született: Wágner Emese – MOST Feszt legjobb monodráma díj, Szarvasnak gyermeke – A legjobb férfi epizódalakításért járó Brighella-díj Friedenthal Zoltánnak. Rozgonyi-Kulcsár Viktóriát Pro Cultura Urbis díjjal tüntették ki, és jelölték a SzuperWMN Lámpás különdíjra, valamint üzleti kategóriában a Nők Lapja Példakép díjra. Átadták a Szirtes Attila díjat, amelynek nyertesei Dézsi Kata és Mervel Miklós.

Ősszel indították el Közösségben az energia kampányukat a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen, aminek eredményeképpen több mint 5 millió forintot sikerült összegyűjteni, amelyet arra szánnak, hogy napelemek kerüljenek a Jurányi tetejére.

Ebben az évadban mindhárom tehetséggondozó programukat aktivizálták: kiírták a VIII. Staféta Pályázatot, a 6. Tantermi Színházi Projektet, a VII. TITÁNium Színházi Projektet a Mastercard – Alkotótárs színházi pályázat keretében Az évadban kilenc Staféta-nyertes előadás valósult meg Budapest különböző játszóhelyein. A 2. Mastercard Alkotótárs projekt támogatásával négy munka született. A Budapest Nagyregény pályázat lebonyolítói voltsa, aminek köszönhetően tíz munka valósulhat meg a nyár folyamán.

A rezsiválság generálta, de attól függetlenül is úgy döntöttek, szívesen vendégül látjuk más befogadóhelyek előadásait idén is. Így jött létre az m. v. (meghívott vendég) együttműködés a partnerintézményeinkkel és egyéb szervezetekkel. Náluk járt a B32 Galéria és Kultúrtérből az Egy százalék indián és a Kálmán-nap előadások, a MU Színházból a karamazov, és a Weöres Sándor Színház Pornó című monodrámája.

Részt vettek a Színházak Éjszakáján és színházi partnerként közreműködtek az Irodalom Éjszakájában. Megújították az önkéntesprogramukat, a hírlevelüket, a Jurányi Baráti Klubot, és létrehozták a Jurányi Támogatói Klubot. A nyár végéig az évadban 50 tájelőadást tartanak. Ezek között vannak a jótékonysági gyerekelőadásaink, amelyeket hátrányos helyzetű településekre viszünk.


Az évadzárón a szokásokhoz híven jelen voltak a 2024/25-ös évadra tervezett bemutatóink alkotói, akik projekttervükről meséltek a Füge stábjának.

Az évadot két koprodukcióval kezdik: az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben mutatják be a Színházteremben Csuja László Halál Velencében című rendezését, amelyben Kulka János szerepel, illetve Pálos Hanna Mély levegő című monodrámáját is szeptembertől láthatja a közönség a Kamarateremben. Októberben Szilágyi Bálint rendezi a Hab a tortán! mesesorozat legújabb részét Matricás Laci címen Barta Ágnes és Mészáros Martin szereplésével. Szilvay Máté Staféta nyertes I see no god up here című premierjét október 4-én tartjuk a Trafóban. Farkas Ádám a magyar gyermekvédelemről készít verbatim színházi előadást a Színházteremben a novemberi mindenGYEREK fesztiválra. Három Budapest drámapályázaton nyertes pályamű is megvalósul a következő évadban: Pass Andrea Polaroid Budapest februárban a Színházteremben, Kontos Miklós Stég című darabja Schwechtje Mihály rendezésében márciusban a Színházteremben, és Németh Ákos Más című drámáját Vajdai Vilmos viszi színre áprilisban a Színházteremben.

Fotók: Jurányi Ház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése