SÚGÓ+ – James Arthur jött, énekelt és elvarázsolt

James Arthur azon énekesek közé tartozik, akik képesek voltak levetkőzni a sztereotípiákat, amiket a tehetségkutató aggatott rájuk, és saját útját járva egy igazán egyedi stílust képvisel a világ zeneiparában.

A 2012-es X Factor győztesének nem volt egyszerű dolga. Egyrészről meg kellett küzdenie a saját civil életének nehézségeivel, másrészről tökéletes, mondhatni prototipikus alanya lehetett a sztárgyárnak. James Arthur azonban nem akarta sajnáltatni magát, nem akart elporladni ebben a malomban, hanem kitartással és kemény munkával az előnyére akarta fordítani a média adta nyilvánosságot. Ennek eredményét láthattuk a budapesti koncerten.


Az énekes először járt nálunk – és a közönség szeretetét és lelkesedését látva valószínűleg nem utoljára. A Papp László Sportaréna szinte teljesen megtelt a koncert kezdetéig, a főként fiatalokból álló közönség izgatottan várta a kezdést. James Arthur mindenkihez akar szólni, és úgy tűnik célját elérte, hiszen a fiatalok mellett fel-feltűntek az idősebb korosztály képviselői is.

Előzenekarként a Kállay Saunders Band lépett fel, ami ezen a néven január óta képviselteti magát a zenei piacon. Kállay-Saunders András együttese tökéletes megalapozója volt az estének. A hangulatában hasonló zenei világot képviselő énekes a legnagyobb alázattal kezdte meg az estét, gondosan ügyelve arra, hogy éppen csak annyira vesse bele magát az estébe, hogy egyértelmű legyen előzenekari szerepük. Repertoárjukból nem hiányozhatott az I love my baby, és a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon ötödik helyezést elért Running sem.


Egy rövid áthangszerelés után hatalmas energiabombaként robbant be a színpadra az est főszereplője, James Arthur, aki a The Story So Far turné keretében látogatott Magyarországra, ezzel is népszerűsítve azonos címmel megjelent új albumát.

A lelkes közönség minden számot kitörő lelkesedéssel fogadott, amit az énekes nem egyszer magyarul köszönt meg. Az este legszebb pillanata egyértelműen az a flashmob volt, amire James Arthur magyar Facebook-oldalán invitálták az embereket. A magasba lendülő, szívet formáló kezek, az apró világító fények, és a „Hungary loves you” táblák elképesztő látványt nyújtottak a hatalmas koncerttérben.


A legnagyobb sikert – nem meglepő módon – az Impossible aratta, amit az egész stadion együtt énekelt James Arthurral, aki egészen elérzékenyült a felé áradó szeretettől.

A budapesti koncert felejthetetlen élmény marad mindenkinek, aki ott volt, a koncertről készült felvételek pedig kellemes kikapcsolódást ígérnek annak, aki nem tudott elmenni. Reméljük, nem utoljára lendültek magasba a kezek magyarországi James Arthur koncerten.

Impossible Budapesten:



Írta: Vass Antónia
Fotók: zene.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése