Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Idén 28. Alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja. A találkozón, mely június 17. és 25-e között zajlik, és nem csupán színvonalas előadásokat láthat a közönség, hanem megismerkedhet azokkal a művészeti ágakkal, amik szorosan kapcsolódnak a színházhoz.

Miért nem hagyhatod ki idén a Fesztivált?

1. Társművészetek
Már rögtön az első nap egy igen különleges kiállítást tekinthetünk meg, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Szak első- és másodéves hallgatóinak munkái kerülnek bemutatásra, de érdemes lesz végigsétálni a Tompa Gábor életművét bemutató Dokumentum- és fotókiállítás anyagai között is.

2. Hallgatói minifesztivál
Nem csak a nagy kőszínházak darabjai láthatók a fesztiválon, Balogh Tibor, a program válogatója gondosan ügyelt arra, hogy a fiatal pályakezdők is lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, ezért a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Budaörsi Latinovits Színház és a Kaposvári Egyetem Színházi Intézet harmadéves hallgatói is képviseltetik magukat egy-egy előadással.

Harag György Társulat: Sirály
3. Frank Sinatra – A hang
A szervezők különösen ügyeltek arra, hogy a lehető legváltozatosabb előadásokat hozzák el Kisvárdára. A Békéscsabai Jókai Színház alkotógárdája az ExperiDance Production táncosaival kiegészülve egy olyan darabot hoznak el a nézőknek, melynek sikerét a budapesti teltházas előadások jelzik.

4. Változatos versenyprogramok
Ebben az évben 12 versenyelőadás került be a programba. A széles kínálatban mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb produkciót, hiszen találkozhatunk zenés darabokkal, mint például a Hair, olyan klasszikusokkal, mint a Sirály, de aki kortárs drámára vágyik, az sem fog csalódni, gondoljunk csak Spiró György Az imposztorára. Tehát a „nincs nekem való előadás” ezúttal biztosan nem lehet kifogás.

5. Záróünnepség
A Fővárosi Nagycirkusz ezúttal Kisvárdán kápráztatja el a közönséget különleges produkciójával, a Várszínpadra varázsolva a cirkuszi produkciók utánozhatatlan hangulatát és látványvilágát.

Fotó: Czinzel László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése