FEZEN 2016: Élményekből soha nem elég

Ha nyár, akkor fesztiválok, és ha fesztivál, akkor az nem múlhat el élmények nélkül. Ezek hol arcpirítóak, hol humorosak, de mindenképpen rávilágítanak a fesztiválozás minden szépségére és nehézségére. Ebben az évben is összegyűjtöttük a legviccesebb vagy éppen legcikibb sztorikat, avagy így fesztiválozunk mi – helyzetjelentés a FEZEN-ről.

„Haverom az egyik fesztiválon meztelenül aludt el és ruhában ébredt. Én meg tök fordítva: ruhában aludtam és meztelenül ébredtem. Ja, és nyitott sátorban.”

„ „Véletlenül” kiküldtem valakit a fesztivál területéről. Nem volt szimpatikus arc, mert lánynak nézte a barátomat, és megkérdezte, hogy merre vannak ilyen rockszerű zenék. Én meg elküldtem a másik irányba, ki a fesztiválterületről.”

„Ketten voltak lányok – a barátnőim –, akik egy sátorban voltak. Mellettük meg a baráti ismerősöm. Egyszer csak azt látjuk, hogy jön ki a sátorból, nagyba zajong, hogy „valamelyik csaj lehányta a lábamat, szörnyű, tele van hányva a sátor”. Jött az egyik csaj ki, mondom, na, jó volt az este, hánytál? Ő nem. közben jön ki a húgom rá egy tíz percre, tőle is kérdezem, hát ő nem! kiderült, hogy az ismerősöm volt. Lehányta magát.”

„Az első fesztiválomon jártunk, én 12 éves voltam. Apukám mondta, hogy a sátrat állítsuk fel, ő elmegy kocsmázni. Visszamentünk hajnalban, apukám feküdt a sátorban, és azt mondta, hogy szeretne valamit enni, lángost szeretne. Persze lángost sehol nem találtunk, csak hamburgert. Vittünk neki, hogy egye meg. Mit látunk, amikor másfél óra múlva megint visszamentünk? Apukám homlokán paradicsom, az arcán mustár folyik, a szája közepén a hús, és a két zsemle körbe. Kiderült, hogy ette a hamburgert és elaludt.”

„Fekszünk a sátorban hajnalban és halljuk, hogy valami csurog. Hát valaki pisilte le a sátrunkat. Erre apukám megszólal: na, nagyon gyorsan mész a másik sátorhoz, mert viszem ki a vasvillát!”

„Rockmaratonon a szomszéd sátorban ordibálták éjszaka, hogy Britney Spearst és Justin Biebert a színpadra!”


„A fesztiválra öten-hatan mentünk, körbe sátrak voltak, és a közepére egy punk pár lesátrazott. Egyik hajnalban megyünk haza, halljuk hogy éppen mi zajlik odabent. Aztán mindenki azt hallgatta, hogy összevesznek azon, hogy ki menjen el előbb.”

„A barátnőm mellettünk sátrazott. Mi csendben voltunk, mert végre összeszedett magának egy srácot. Megtörtént az aktus, erre a srácnak hirtelen hányingere lett. A lány pedig elkezdett visítozni, hogy „ne a sátramba!”. Egymáson bukdácsolva próbálták a srácot kihúzni a sátorból, de nem tudták kizipzárazni. A srác végül nem hányt be, de nem tudni hogyan és miért, a csaj nadrágját az utca túlvégére elvitte, ezért a lány tangában futkosott a gatyája után.”

„A húgom az első fesztiválján eltűnt. Végül a sörsátorban találtuk meg, negyven punk között és nyomta ezerrel. Gondoltuk, hogy veszünk neki gyömbért, úgyis multivitamint ivott minden reggel. Annyira be volt rúgva, hogy a gyömbért is annak nézte.”

„Egyszer Vágtázó halottkémek koncert közben elaludtam az első sorban. Fent van Youtube-on.”

„A Guano Apes fiatalkorom meghatározó zenekara volt, ami miatt ezt a típusú zenét hallgatom. Ha ki kéne emelnem egy meghatározó élményt, biztos, hogy ez lenne az.”

„Rockmaratonon a Toi-Toi WC-k szépen sorban, egy punk izomból sprintel a WC-k felé. Másik oldalról a biztonságiak szintén. De sajnos késve érkeztek és a punk izomból lórugással megrúgta az egyik WC oldalát. A többit nem részletezném.”

„Egyik ismerősöm ment habpartyra a VOLT Fesztiválon, és kitalálta, hogy ugrik egy fejest. Csak abba nem gondolt bele, hogy habot elég nehéz lélegezni, és mivel derékig ért a hab, elég sokáig kellett küzdenie, hogy feljöjjön. 3-4 másodpercig fuldoklott körülbelül, majd azt vette észre, hogy egy biztonságis áll mellette három méterrel és csapkodja a lábát, miközben röhög, mert azon gondolkodott eddig, hogy be kell-e ugrania megmentenie.”

„Voltam egyszer egy koncerten. Szerintem a gitár playback volt, a dob playback volt. De az ének… na az nem volt playback!”

+1:

„- Fesztiválélményeket gyűjtök.
- Hm.
- Lehet emlékezetes, vicces vagy ciki, bármilyen.
- Nem vagyok vicces.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése