Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait

Vasárnap véget ért a Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban, ahol szeptember 5-11. között összesen kilenc előadással várták a kedves közönséget.

A vidéki színházak színvonalas produkciói és a kedvező jegyárak ezúttal is vonzották a nézőket, minden előadás telt ház előtt ment le. A produkciókat – rendhagyóan – öttagú zsűri értékelte, akik a következő díjakat osztották ki:

A legjobb előadás díját a Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el. Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibor volt látható. A díjat Kézdi Beáta, a Heti Válasz színházrovatának szerzője adta át.

A zsűri és a díjazottak, fotó: Sipos Hajnalka
Legjobb férfi alakítás díja Varga Zoltánt illette, a Pillantás a hídról című drámában nyújtott színészi teljesítményéért. A díjat Gabnai Katalin színikritikus adta át.

Legjobb női alakítás díját Ullmann Mónika vehette át – szintén a Pillantás a hídról című darabban nyújtott alakításáért – Pindroch Csaba színművésztől.

Cseh Bettina közönség zsűritag a Fesztiváldíj a színészi csapatjátékért díjat adhatta át a Szerelem című előadásért, melyet a kaposvári Csiky Gergely Színház hozott el.

A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának (Ványa bá) Térey János író, drámaíró, műfordító adta át.

Végül a műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál díjat a Zenthe Ferenc Színház kapta, melyet Lantos Anikó fesztiváligazgató adott át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése