Évadnyitás a Thália nagyszínpadán

A 2016/17-es színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Francis Veber világsikerű darabjával, a Bérgyilkos a barátommal nyitja a Thália Színház. Az előadás rendezője, Vida Péter először kap lehetőséget nagyszínpadi rendezésre. A szerző elmondhatatlanul izgalmas, érzelmes és képtelenül mulatságos bohózatát már többször megfilmesítették és jelenleg is játsszák a londoni West Enden. 

A történetet szerelem, féltékenység, megcsalás, gyilkosság, öngyilkosság gondolatai és érzelmei szövik át. Két férfi egyszerre költözik be két szomszédos szállodai szobába. Az egyik bérgyilkos, a másik öngyilkosságra készülő sztoicid alkatú szerelmes. Az egyikük gondosan összecsavarozza a távcsöves puskát, a másikuk hurkot köt a függönyzsinórból. Az egyik bérgyilkos, a másik meg akar halni, szobáik egybenyílnak… Hol ronthatják el mégis?

A bérgyilkost alakító Tamási Zoltán szerint „a történet érdekessége, ahogy változik, hogy mikor kire szegeződik a puska, mikor kinek a nyakára kerül a kötél. Kiről hisszük azt, hogy tönkre teszi a világunkat és kit is kellene valójában likvidálni”.


Az előadás további különlegessége a középen elválasztott színpadkép. Két szomszédos, de egybenyíló, modern, vibráló színekkel teli szállodai szoba kerül a színpadra Bátonyi György, a darab díszlettervezője által. Ebben a szokatlan környezetben a jelenetek párhuzamosan játszódnak, ezért különös kihívást jelent az alkotóknak a nézők figyelmének irányítása az egyik szobából a másikba. „Ez egy igazán olyan szerep, mint a légtornászok, amikor el kell kapják egymás kezét ott fent a magasban, mert ha rossz végszót adunk a másiknak, akkor az illető leesik” – mondja az öngyilkost játszó Nagy Viktor.

Szereplők: Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Szabó Győző, Gubás Gabi, Banovits Vivianne, Hajmási Dávid.

A darabot 2016. október 8-án mutatja be a Thália Színház.

Írta: Mátyás Viktória
Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése