„Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked…”

2009-ben elment Cseh Tamás, Magyarország XX. századi krónikása, egy korszak hangja. Emléke és munkássága előtt fejet hajtva azóta is számos megemlékezést tartanak – legközelebb december 3-án, a Budapest Kongresszusi Központban.

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb ilyen emlékestje a 2012-ben Bereményi Géza rendezésével és Hrutka Róbert hangszerelésével színpadra állított zenés színházi est volt. A Tháliában megrendezett eseményen Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás dalai hangzottak el neves színművészek előadásában. Az előadást a nagy érdeklődésre és a sikerre való tekintettel kétszer is előadták.

Az alkotók ezt az élményt szeretnék visszavarázsolni december 3-án a Kongresszusi Központ színpadára. Ismét Hrutka Róbert hangszerelésében fognak felhangzani az aktualitásukból cseppet sem vesztő dalok, több visszatérő művész (Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, és Szegezdi Róbert), illetve újonnan csatlakozó előadók (Kálloy Molnár Péter, Mácsai Pál, Nagy Dániel Viktor, és Rudolf Péter) tolmácsolásában. 

Az emlékkoncert örökérvényű dalai minden nemzedéknek szólnak: azoknak, akik megélték a dalokban felelevenedő éveket, a nosztalgiát biztosít Cseh Tamás művészete, a fiatalabb generációknak pedig betekintést, korrajzot nyújt. 

Írta: Hirmann Blanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése