Három új bemutató a Katona József Színházban

A december és a január nem csak a karácsonyt és az újévet hozza el, hanem a Katona József Színház legújabb bemutatóit is. Aki a nagy hajtás és ajándékvásárlás közepette kikapcsolódásra vágyik, biztos, hogy talál a színházban kedvére való előadást.

December 21-én Henrik Ibsen klasszikusa, a Nóra kerül színre, egészen egyedi feldolgozásban. Székely Kriszta ugyanis elemelkedve az eredeti történettől – mégis megtartva az alaptéziseit – egy egészen aktuális témát boncolgat: lehet-e együtt élni megalkuvás nélkül, és az önként vállalt színjáték meddig játszható?

Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Kocsis Gergely, Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka ezúttal nem 1879-ben, hanem itt és most, a 21. században keresik a választ arra, ami éppoly aktuális a jelenben, mint volt 137 évvel ezelőtt.

Videó a nyílt próbáról:

Egy nappal később, december 22-én a Kamrában is új bemutatót köszönthetünk, Günter Grass Bádogdobját Mikó Csaba alkalmazta színpadra. A hároméves Oskar történetét, aki úgy döntött, hogy nem akar felnőni, Hegymegi Máté rendezésében láthatjuk viszont. A felelősség kérdését feszegető darabot a Kamra kis tere teszi még bensőségesebbé.

Videó a nyílt próbáról:

Szinte fel sem ocsúdtunk a szilveszteri mámorból, január 7-én a Katona József Színház máris okot ad arra, hogy beüljünk a nézőtérre. Philip Löhle Nem vagyunk mi barbárok című groteszk társadalmi szatíráját Vajdai Vilmos rendezte a Sufni színpadára, ahol Andrea, Dankó István, Rajkai Zoltán és Pálos Hanna előadásában a mi 21. Századunkból kapunk egy szeletkét.


Írta: Vass Antónia
Fotó: Horváth Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése