Átadták a Psota Irén-díjat

Almási Éva, a Nemzet Színésze Psota Irén emlékére Alapítványt hozott létre, mely minden évben díjat ad át annak a színésznőnek, aki bizonyította sokszínűségét és tehetségét, kiemelkedő képességei pedig méltónak bizonyultak Psota Irén örökségéhez. Első alkalommal 2017. március 24-én került sor a díj átadására a Madách Színházban.


A díjra bármely magyarországi színház ajánlhat jelöltet, akik közül a kuratórium ítéli oda a címet az arra legérdemesebbnek. Ebben az évben Hegyi Barbara, a Spirit Színház jelöltje vehette át az elismerést Az ajtó, valamint az Ölelj át! Című előadásokban nyújtott alakításáért.

A Psota Irén-díj egy ezüst plakett, melyen a Madách Színház legendás színésznőjének aláírása és kedvenc bohóca látható. A Plakettet Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette. A díjjal 500 000 forint jutalom is jár.

A díjátadó gálán több neves művész is közreműködött, többek között: Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Dunai Tamás, Eszenyi Enikő, Für Anikó, Haumann Péter, Hirtling István, Hűvösvölgyi Ildikó, Jávori Ferenc, Kerékgyártó Edina, Kiss Mari, Kocsák Tibor, Kökényessy Ági, Lőte Attila, Lukács Sándor, Müller Péter, Szakály György, Szirtes Tamás, Tóth Enikő, Törőcsik Mari, Ungvári Tamás, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói.

Fotók: Madách Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése