Ezerszínű erdő Budapesten

Május 12. és 14. között, immár 5 előadással szerepel a Cirque du Soleil - Varekai társulata a Budapest Arénában. A showt a 2002-es montreáli premierje óta több mint 10 millió ember látta már 23 ország 130 városában. A Varekai a drámai történet és az akrobatika fúziója, a lehetetlen lehetségessé válik a lenyűgöző díszletekben, az innovatív zenei megoldásokra készített  koreográfia pedig a mozgás univerzális nyelvén mesél.

Stéphane Roy által tervezett díszletek egészen különleges hangulatot adnak az előadásnak, és négy nagyobb egységből állnak:


Az erdő
A misztikus menedék, amelyet a szereplők az otthonuknak tekintenek. Több mint 300 fából áll, a legkisebb 4,5 méter a legnagyobb 10,5 méter magas. Közülük húsz-egynéhány  úgynevezett „akrobata fa”, amelyre a szereplők felmászhatnak, hogy jobban lássák, mi történik az erdőben.

A színpad
Az aranyszínű erdőből kinyúlva ezen a terepen mozognak az artisták. Kifejezetten ehhez a show-hoz tervezték, öt beépített csapda és két forgószínpadi része van, valamint egy  emelkedő és süllyedő platform, hogy tökéletesen segítsék az akrobaták előadását. A közönség felé kiugró rész átmérője 13 méter.

A kifutó
Ebben az elvarázsolt erdőben a kifutó is elvarázsolt, nem a közönség közé, hanem az égbe vezet. Az összesen 30 méter hosszú lépcsőrendszer lehetővé teszi a szereplők számára, hogy a színpad két vége között mozogjanak, és akár az eget is megérintsék közben.

Az őrhely
A kifutó végén, a közönség felett található őrhely a díszlet központja. Egyrészt átjáró a külvilágba, másrészt akár menedékként is szolgálhat az erdő lakóinak ez a 7 négyzetméteres emelvény. 


Jegyek és további információk a www.livenation.hu, a www.ticketpro.hu, valamint a www.cirquedusoleil.com/varekai oldalon találhatók.

Fotók: Kálló Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése