FÉL10 minifeszt – 10 éves a FÉLonline.hu

2017 februárjában 10 éve, hogy megjelent a FÉL című irodalmi periodika első száma. Az akkor még középiskolások által alapított lapot később egyetemisták önerőből működtették, amely 2010 óta kizárólag online jelenik meg FÉLonline.hu címen. Az elmúlt 10 évben közel 500 fiatal költő, író és újságíró csatlakozott a magazinhoz, akik közül mára sokan választották pályájuknak az írás valamilyen formáját. A folyóirat ma is független, támogatás nélkül, szabadidejében szerkeszti a stáb.


A lap fennállásának 10. évfordulóját egy különleges, irodalmi minifesztivállal szeretnénk a közönséggel együtt megünnepelni, sőt a jeles alkalomra FÉL10 címmel irodalmi antológiát jelentetünk meg az elmúlt 10 év szerzőinek közreműködésével. A háromnapos fesztivál során a könyvbemutató felolvasóesteken túl zenei programokat: Somnivore-estet, a Chezan & Konrád duó bemutatkozó koncertjét, és FÉL10 – verskoncertet láthatnak az érdeklődők, illetve a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestjét, amely a FÉL szerzőinek szövegeiből közöl válogatást.

Jegyek és bérlet 1000, 2000 és 5000 forintért vásárolhatók. 

A RÉSZLETES PROGRAM:

I. NAP  - március 23., csütörtök

18:00 – Megnyitó, a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestje.
A rövid megnyitóbeszéd után Kaj Ádám, a Pannon Tükör főszerkesztője és Vörös István, író, költő, a Pannon Tükör versszerkesztője beszélgetnek a FÉL szerzőivel és szerkesztőivel. 
Felolvas: Nagy Rita, Horváth János Antal, Kovács Kristóf, Elter András Brúnó, Farkas Balázs, Jassó Judit, Nemes Anna, Novák Zsüliet

JEGYÁR: 1000 Ft. | JEGYVÁSÁRLÁS ITT

21:00 – Somnivore (FÉL10-es kiadás)
Panda, aki a hagyományos DJ szerepből kilépve az elektronikus, előre megírt alapokat igyekszik összehozni az akusztikus hangszerekkel és az élő improvizációval. Ilyen-olyan ismeretségek mentén állt össze három teljesen különböző stílusú és zenei hátterű zenésszel; Szabó Mátyás basszusgitáros (Terra Profonda) a jazzes folkos vonalról érkezett, Bakai Márton (Layanda) a klasszikus népzenéből merít, Murányi Norbi (Kaan Luum) pedig a pop-világban van otthon leginkább, Panda pedig DJ-zik, loopol, kever. Ferth Tímea, illusztrátor-grafikus-építész, pedig az improvizatív zenére reagálva improvizatíve rajzol – így állt össze a Somnivore nevű projekt, amely a FÉL10 fesztiválon a FÉLonline.hu szerzőinek szövegeivel egészül összművészeti, audiovizuális előadássá. Az esten részletek hangzanak el Botos Ferenc, Filó Mariann, Fodor Balázs, Hyross Ferenc, Jozifek Zsófia, Kemény Gabriella, Kiss András, Mihályi Réka, Nagy Kata, Nagy Rita, Orbán Krisztina, Somorjai Réka, Szabó Imola Julianna és Tóth Kinga műveiből. 

JEGY (+AJÁNDÉK FÉL10 ANTOLÓGIA): 2000 Ft | JEGYVÁSÁRLÁS ITT


 II. NAP - március 24., péntek

18:00 – 22:00 a FÉL10 antológia költőinek bemutatóestjei
Négy egyórás estre tagolva láthatja a közönség a FÉL10 antológia bemutatóját. A szerzőkkel beszélget: Katona Ágota, az antológia és a FÉLonline.hu szerkesztője és Braun Barna, a FÉL alapító-főszerkesztője beszélget.
JEGYÁR: 1000 Ft | HELYSZÍN: RS9 Pince

18:00 - A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csombor, Eleőd, Kerber)
Felolvas: Csombor Rita, Eleőd Huba és Kerber Balázs
JEGYVÁSÁRLÁS ITT

19:00 - A FÉL10 antológia bemutatóestje (Filó, Orbán, Seres)
Felolvas: Filó Mariann, Orbán Krisztina és Seres Lili Hanna
JEGYVÁSÁRLÁS ITT

20:00 - A FÉL10 antológia bemutatóestje (Balázs, Horváth, Kiss)
Felolvas: Balázs Zoltán, Horváth Eszter és Kiss András
JEGYVÁSÁRLÁS ITT

21:00 - A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csillik, Szabó)
Felolvas: Csillik Kristóf és Szabó Rózsa
JEGYVÁSÁRLÁS ITT

22:00 – Chezan & Konrád – Bemutatkozó koncert
A The Adolescens es a Twentees frontemberei akusztikus hangszerelésben adják elő saját dalaikat, és eljátsszák azokat a kedvenceiket, amelyek mindkettőjük szobájában sokat pörgött tinédzser korukban. Ilyenek például az Arctic Monkeys, a Last Shadow Puppets, a Placebo, a Kooks, az Editors, vagy akár a Rolling Stones. 
JEGYVÁSÁRLÁS ITT


III. NAP - március 25., szombat

19:00 – 22:00 a FÉL10 antológia íróinak bemutatóestjei
A két másfél órás estet vezeti: Tinkó Máté, a FÉLonline.hu prózarovatának szerkesztője.
JEGYÁR: 1000 Ft

19:00 - A FÉL10 antológia bemutatóestje  - prózaest I. felvonás 
Felolvas: Alkonyi Vilmos, Eggendorfer Áron, Falussy Móric, Hodászi Ádám, Jahoda Sándor
JEGYVÁSÁRLÁS ITT

20:30 - A FÉL10 antológia bemutatóestje – prózaest II. felvonás 
Felolvas: Mindák Dániel, Szucsán Sándor, B. A. Taylor, Tóth Judit, Várszegi Martin 
JEGYVÁSÁRLÁS ITT 

22:00 – FÉL10 – Verskoncert // FINÁLÉ
A FÉLonline.hu szerzőinek versmegzenésítéseit és saját szerzeményeiket előadják: Kemény Gabriella, Stermeczky Zsolt Gábor, Csigatej, Free flight trió, Nincs címzett zenekar.
JEGYÁR: 1000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS ITT
HELYSZÍN: RS9 PINCE


2017. március 23-án, az estek végéig fesztiválbérlet vásárolható online, vagy a helyszínen. Ára 5000 Ft. A bérlettel az összes esemény látogatható, jár hozzá egy szövetkarszalag, ajándék a FÉL10 antológia, ráadásul a bérletvásárló a FÉLonline.hu megjelenését is támogatja. 


Az estekre váltott jegyek 100%-ban levásárolhatók a FÉL10 antológia árából!


JEGYFOGLALÁS:
jegy[@]rs9.hu // 06-1-269-66-10

Főtámogató: RS9 Színház
Médiatámogató: Papageno magazin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése