Új bemutatók a József Attila Színházban

Nyolc új bemutatóval készül következő évadában a József Attila Színház. Az előadásokat Böhm György, Csiszár Imre, Hargitai Iván, Quintus Konrád, Schlanger András, Szitás Barbara, Telihay Péter és Verebes István rendezi.

Az idei, 60. jubileumi évad gondolatiságát viszi tovább a József Attila Színház a következő, 2017/2018-as évadban. A repertoáron maradt produkciók mellett olyan készülő előadásokat láthatunk – öt nagyszínpadi, két stúdiószínpadi, és egy beavató színházi darabot mutatnak be – melyek értéket teremtenek, ugyanakkor szórakoztatnak és elgondolkodtatnak. A zenés daraboktól kezdve, a drámán át a vígjátékig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő műsort.

A nagyszínpadon egy igazi klasszikus elevenedik meg szeptember 30-tól. A Móricz Zsigmond regényéből írt, Kocsák Tibor és Miklós Tibor által életre hívott musical, a Légy jó mindhalálig Hargitai Iván rendezésében lesz látható, majd a zenénél maradva, de az operett világába látogatva Böhm György mutatja meg, hogy a Csókos asszony láttán „mi muzsikus lelkek” szívesen táncra perdülnénk. Az ismert dallamok október 7-től töltik be a teátrumot.

Igazi műfajújításra készülhetünk év végén, egy vérbő olasz komédia, a Filuména házassága után Verebes István történelmi revüt rendez Lucifer show címmel. Mintegy keretbe foglalva, egy újabb klasszikussal zárul a nagyszínpadi bemutatók sora: Telihay Péter állítja színpadra Nagy András Tolsztoj-értelmezését, a Karenina, Annát.

A Gaál Erzsébet Stúdió családias közegét kedvelők sem maradnak izgalmas bemutatók nélkül, Schlanger András Victor Haim Női játszmák rivaldafényben című „olvasópróbáját” viszi színre, majd egy romantikus vígjáték, A pillangók szabadok elevenedik meg Szitás Barbara rendezésében.

A fiatalabb korosztály számára is különleges előadásokat kínál a Quintus Konrád által koordinált beavató színház. Az Ádámok és Évák remek lehetőség a szerepelni vágyó diákoknak, akik professzionális keretek között mutatkozhatnak be a közönségnek, a nagysikerű Oidipusz nyomozás és Rómeó és Júlia után pedig János vitéz is csatasorba áll. 

Mindezeken túl a színház nagy hangsúlyt fektet a többi színházzal való kapcsolattartásra, ezért a 2017/2018-as évadban is számtalan vidéki és határon túli vendégjátékkal találkozhatnak a nézők.

A teátrum tehát nyárra bezárja kapuit, hogy aztán szeptember 2-án a Pozsonyi Pikniken, majd azt követően szeptember 9-én a hagyományos Utcabálon együtt indítsuk el a következő évadot.

További információ:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése