20 éves a FEZEN

Izgalmas és látványos ünneplésre készül a székesfehérvári FEZEN a harmadik napon. Az augusztus 2. és 5. között megrendezésre kerülő fesztivál idén ünnepli 20 éves fennállását, ebből az alkalomból pedig különleges meglepetésekkel kedveskedik azoknak, akik ellátogatnak a helyszínre.


A Hammerword Csarnokban is – csakúgy mint az első két napon – a zenéé a főszerep, a Fatal Error kicsikét úgy érezhette, hogy ebben az életben nem történhet semmi sem, amíg meghívást nem kapott a FEZENre. A Fueled és a Trousers is így gondolhatta, hiszen ütős tracklisttel érkeznek a fesztiválra, csakúgy, mint az Ørdøg, akik eljárják a sátántangót. A buli tovább folytatódik, előbb a Cadaveres keres menedéket a Csarnokban, de úgy se lesz jobb ötleted, ahová eltűzhetnél, így meg kell hallgatnod, ahogy a Junkies és a Don Gatto csap a húrok közé.

A Captain Morgan Kertben a Follow the Flow nem fogad szót, de azért minden bizonnyal meghallgatja a színpad többi fellépőjét is, hiszen a Bábel az aki veled mindent megtenne, de a Mocsok 1 Kölykök koncertjén már szakad a kép. Nem sok időnk van azonban regenerálódni, hiszen már érkezik is Little G. Weevil, a magyar származású, Egyesült Államokban élő blues gitáros, énekes, hogy egy egészen különleges színfolttal gazdagítsa a FEZEN zenei palettáját. Hogy hogyan fér el egymás mellett ennyi stílus, arra a Blahalousiana keres magyarázatot, bár szerintük válasz ma nem lesz, nem is kell. Így tehát nincs más dolgunk, mint belefeledkezni a Paradicsom és az Embryo zenéjébe.

The Biebers a Harman Színpad után ezúttal a Petőfi Sátorban kezdik meg galaktikus koncertjüket, hogy aztán Kiscsillag csak úgy besétáljon közétek, majd átadja a stafétát a svéd bandának, a Blues Pillsnek. Nincs idő utána sem pihenni, hát építsünk egy léghajót még ma a Useme-mel, hogy a napot a Necc Party mixeire tombolva zárhassuk.

A Harman Színpad augusztus 4-én az első közismert reggae zenekar koncertjével várja a fesztiválozókat, a Ladánybene 27 bebizonyítja, hogy arccal a sárban is lehet bulizni, majd az Irie Maffia fokozza a jókedvet. A Brains is tudja, hogy csak ez tart majd életben, hiszen már nem kell sokat várnunk a reggae koronázatlan királyára, Shaggyre.

A Fehérvár Színpad a harmadik nap elején a Depresszió zenéjétől lesz hangos, de nem fáj, mint a kés hegye a szívben. Mert a Road imái végre meghallgattattak. Már-már hagyomány ugyanis, hogy a nap első előadójaként állnak színpadra Fehérváron, ezúttal azonban nem a fesztiválozók felpörgetése a feladat, hanem a hangulat fokozása. Energiában pedig biztosan nem lesz hiány. Minden bizonnyal ekkor már velük tombolnak a világhírű angol basszusgitáros, Glenn Hughes rajongói is, hogy aztán együtt ünnepeljenek a Tankcsapdával, akik születésnapra érkeznek a királyok városába.

Ezzel a koncerttel ünnepli ugyanis a fesztivál fennállásának 20. évfordulóját, ebből az alkalomból pedig számos meglepetéssel készültek a szervezők. Már tavasszal nyereményjátékkal kedveskedtek a volt és leendő fesztiválozóknak, többek között ingyen belépőkért, VIP Pass-ért és jubileumi pólókért játszhattak a résztvevők.

Most viszont egészen különleges élményben lehet része egy embernek másodmagával. Egyenesen a színpadon tombolhatja végig a Tankcsapda fehérvári koncertjét, sőt a koncert után együtt ihat a zenekarral. Ehhez nem kell mást tenni, csak szavazni arra, hogy melyik 3 dalt játssza el mindenképpen a zenekar. A legtöbb szavazatot kapott dalok természetesen elhangoznak a koncerten. A voksok leadására július 26-ig van lehetőség a https://confirmsubscription.com/h/i/CFF6FD5E3C9B5087 oldalon.

Írta és a fényképeket készítette: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése