A FEZEN negyedik napján is dübörög a rock

Akik valaha hallottak már a FEZEN-ről tudhatják, hogy a fesztivál negyedik napján sincs megállás, ezért aztán még augusztus 5-én is csak kapkodjuk a fejünket, annyi koncert közül választhatunk. Természetesen a szervezők gondoltak rá, hogy még ekkor is legyen ok ünneplésre a jubileumi évben.


A Hammerworld Csarnokban a fesztivál negyedik napján is egymást érik a jobbnál jobb koncertek. A fehérvári illetőségű Saturday Overnight ugyan elsőként csap a húrok közé, de már az első másodpercekben megmutatják, hogy milyen is a helyi rock. Az olyan hétköznapi túlélők, mint a FEZEN minden koncertjén hatalmasat bulizó fesztiválozók, még egy utolsót zúzhatnak az End Of Paradise és az Uzipov zenéjére, hogy aztán a nyári melegben egy jó hideg sör után visszatérjenek a The Joystix és a Sleepless koncertjére. Akik pedig a fesztivál utolsó óráit élő legendák társaságában töltenék, meghallgathatják a ’91-ben alakult amerikai banda, a RATM Tribute by Subscribe koncertjét. Csakúgy, mint a második napon, az estét ezúttal is egy tribute zenekar zárja, a Slipchaos a Slipknot munkássága előtt adózik.

A Captan Morgan Kert is igazi csemegével búcsúzik a jubileumi fesztiváltól. DJ Arre hangol rá az utolsó pörgésre, majd az ILLusion mondja el, hogy egy kapcsolat törékeny, a zene masszív. A DSP a nagy zúzás közben sem felejti, hogy lassan indulnunk kell, de azért Siska Finuccsi, a Barbárfivérek, a BSW és az ESSEMM még elmondják, hogy nem törnek meg az átkozott hétköznapok. Pedig Akkezdet Phiai szerint a valósággal csak az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene. Van azonban Dorka Party, ahol utoljára még mindenki kitombolhatja magát.

A Petőfi Sátorban sincs megállás, a Leander Kills azt kéri, hogy beszélj hozzá, és ha ez a világ már végleg megkergült, az Anna & the Barbies zenéje majd helyre tesz. Majd Ganxsta Zolee & A Kartel mutatja meg, hogy ki a fasza gyerek, a Fish! pedig mindig megy tovább, jöhet bármi. A buli még éjjel sem ér véget, Edo Denova 1-kor áll be a pult mögé.


A Fehérvár Színpad az utolsó napon egy ír punk rock kocsmazenét játszó miskolci bandával kezd, a Paddy & The Rats játszik. Az ír és kelta népzenei elemeket punk rockkal ötvöző csapat népszerűségét nem csak a teltházas hazai koncertek, hanem nemzetközi sikerek is bizonyítják. 2017-ben jelent meg legújabb albumuk Riot City Outlaws címmel. Az őket követő Alvin és a Mókusok már hazajárnak Fehérvárra, ezúttal is bebizonyítják, hogy nem vesztes alkatok. A nagyszínpad utolsó két fellépője, az Ignite és a The Offspring pedig egyenesen a tengeren túlról, Kaliforniából és Los Angelesből érkezik, hogy felejthetetlenné tegyék a FEZEN-t.

A Harman Színpad is különlegességekkel készül a zárónapra, a FEZEN Retro Special megidézi a 1990-2000-es évek nagy sikerű bandáit és zenéit, így fellépnek Betty Love, Kefír (V-Tech), Fresh, Animal Cannibals, UFO, a házigazda Ban DJ. Mindez persze csak afféle ráhangolódás az estére, hiszen legismertebb számait hozza el Likó Marcell és a Vad Fruttik, kedvet csinálva a fesztivál főzenekarához. Ugyanis Székesfehérvárra érkezik a több mint 30 millió eladott albummal, 23 TOP 10-es kislemezzel, és közel 100 nemzetközi elismeréssel büszkélkedő Scooter.

Írta és a fényképeket készítette: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése