Beatrice musical az Újszínház következő évadában!

Az Újszínház a 2017/18-as évadában is olyan repertoár összeállítására törekedett, amely a mindenki számára fontosnak tartott értékek megőrzését folytatja. A repertoárban maradt előadások mellett bemutatják Kulcsár Lajos Zserbótangóját, Herczeg Ferenc Bizánc című művét, valamint egy Beatrice musical keretén belül színpadra viszik Nagy Feró életét és munkásságát. 


Októberben mutatják be Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját, melyben két nyugdíjba vonult színésznő kényszerül közös albérletbe, és nap mint nap kénytelenek szembenézni a megélhetési gondokkal. A két egymással versengő színésznőt Torday Teri és Esztergályos Cecília alakítja, de a főbérlő szerepében feltűnik mellettük Bordán Irén is, akiről kiderül, hogy majdnem belőle is színésznő lett. Közös életük nosztalgiával, szerepjátszással és fordulatokkal teli, a darab végére pedig egészen közel kerül egymáshoz a két múltbéli vetélytárs. A színésznők elmondása szerint pályafutásuk során játszottak már egy előadásban, de közös jelenetben még sosem. Remélik, hogy a köztük lévő összhangot érezni fogja a közönség. Az előadást Dörner György rendezi.

November végén Ricse, Ricse, Beatrice címmel várhatják a nézők a Nagy Feró életéről és zenekaráról szóló előadást. Falussy Lilla szerzeményét Bozsogi János állítja színpadra, produkciójuknak a rock hórukk műfaji megnevezést adták. A rendezőt régi ismeretség köti a zenészhez, ami hozzájárulhat a hiteles megformáláshoz. A rockmusical központjában a Beatrice zenekar története áll, mely még a múlt században folyamatos titkosszolgálati jelentés alatt állt. Az előadásban Kurkó József alakítja a zenekar frontemberét, a színész a legnagyobb kihívásnak azt érzi, hogy élő embert kell megformálnia. További érdekesség, hogy a Beatrice zenekar egykori gitárosát, Lugosi Lászlót fia, Lugosi Dániel fogja játszani. Az előadásban szerepel Nagy Feró és zenekara is, és felcsendülnek az olyan jól ismert slágerek is, mint az Azok a boldog szép napok. 


Az évad második felében Herczeg Ferenc Bizánc című műve kerül bemutatásra, Nagy Viktor rendezésében. A történelmi színmű 1453-ban játszódik Konstantinápolyban, a keleti keresztény világ központjában, a birodalom bukásának napján. A rendező szerint a darab aktualitása abban rejlik, hogy azzal a kérdéssel foglalkozik, megmarad-e az európai és ezzel együtt a keresztény kultúra. A város bukását olyan tényezők okozzák, ami Nagy Viktor szerint Európa bukását is eredményezhetik. Gregor Bernadett, az előadás női főszereplője élete egyik legnagyobb színészi lehetőségének tartja a szerepet, és külön örül annak, hogy először játszhat együtt Viczián Ottóval.

A nyár folyamán Békéscsabán, Szarvason és a kapolcsi Művészetek Völgyében találkozhatnak az érdeklődők az Újszínház társulatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése