Ismét a rocké a főszerep a királyok városában

Idén is felejthetetlen koncertekkel várja a látogatókat a FEZEN Székesfehérváron. A szervezők ezúttal is a műfaj legnagyobb előadóit csábították a királyok városába. A 20. jubileumi évben is négy napig dübörög a rock, augusztus 2. és 5. között.


Elsőként a Hammerword Csarnokban csapnak a húrok közé délután 4-kor, a Slowmesh lép színpadra. Az VL45 zenekar négy tagja által életre hívott banda ugyan még csak tavaly óta színesíti a magyar zenei palettát, ám áprilisban megjelent kislemezük már most óriási siker.

A csarnokban ezután hajnalig meg sem áll a buli, a Dystopiát a Dorothy, és a Prosectura, majd a HétköznaPI CSAlódások rázza fel a tömeget egy dübörgős ébresztővel.

A Petőfi Sátor már az első napon izgalmas koncerteket tartogat. Elsőként a The Carbonfools zenél, majd a Honeybeast veszi fel az álarcát, és már fordul is az Ivan & The Parazol után, akik tökéletes hangulatot teremtenek a Lights Off FEZEN Specialhoz, ahol több DJ is felel majd a felhőtlen szórakozásért.

Már a Slowmesh buliindítója alatt beindul a Captain Morgan Kert koncertözöne, a Köpönyegforgatók szemtelenül tekintenek a jövőbe, és adják át a stafétát a New Level Empire-nek. Mondhatnánk, hogy utánuk Odett egy szép mentést hajt végre, de erre nincs szükség, hiszen a fellépők névsora magáért beszél. A The Luckies, A Kutya Vacsorája, a Gypo Circus koncertje után az első napot a Kertben a Spanish Wax zárja.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is két nagyszínpaddal vár a FEZEN, a Harman Színpadon a Kelemen Kabátban teszi fel a kérdést, hogy mi várhat ránk még, hiszen bennünk áll a bál, de nincs időnk ezen töprengeni, hiszen már be is veszi a színpadot Majka & Curtis, akik a tavalyi nagy sikerű sátras bulijukkal méltán érdemelték ki az idei nagyszínpados fellépést. Bár nincs szükség rá, hogy elmondják, ezen a fesztiválon a feladat annyi, hogy érezd jól magad. Nem csoda, hogy a Wellhello a teljes odaúton azon dolgozott, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. És bár a gyengébbek elfutnak, biztosan megtelik a színpad előtti tér a Halott Pénz koncertjére.

Akik az első napon a Fehérvár Színpadon választják, azok sem panaszkodhatnak, elsőként a folk metal stílust képviselő Dalriada csap a húrok közé és meséli el ősi szép regéjét, majd színpadra lép a svéd Therion, akiket a ’80-as évek óta töretlen sikerrel játszó német Blind Guardian követ. Végül az Ossian csap a húrok közé. Ahol a szürkeség véget ér, ott lesz a cél.

Írta és a fényképeket készítette: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése