A Tünet együttes szeptember 25-én kezdi évadát a Trafóban

Szükségszerű, hogy felnőttként lemondjunk gyermekkorunk játékosságáról? Ha nem, akkor hogyan tudjuk magunkat és gyerekeinket támogatni kreativitásunk megőrzésében? A Tünet Együttes évadnyitó ünnepségén Szabó Réka, a társulat művészeti vezetője és Berg Judit, József Attila-díjas író, a Rumini gyerekkönyvek szerzője osztja meg tapasztalatait a nagyérdeművel a két év óta teltházzal szereplő Az éjszaka csodái című előadásuk után, szeptember 25-én.


Az éjszaka csodái című előadás a real-time videó, tánc és zene házasságából született. A produkciót Weöres Sándor címadó verse inspirálta, a szöveg szabad, csapongó, szabálytalan, akárcsak a gyermeki képzelet. Az esten ez a spontaneitás és játékosság összeforr Berg Judit mesevilágával: az előadás után az írónő a darabot rendező Szabó Rékával beszélget alkotói motivációról és válságról, avagy a gyermeki kreativitás megőrzéséről - ha kell, tűzön, vízen át.

A rendhagyó évadnyitón többek között szó lesz arról, hogyan lehet egy művészeti alkotás egyszerre elgondolkodtató, drámai, gyermekien felszabadult és felszabadító. Milyen nyelven szóljunk a fiatal generációhoz annak érdekében, hogy megismerjék saját kreatív hangjukat, és mi, felnőttek, hogyan tudjuk előhívni magunkban gyermekkorunk játékosságát? Végül pedig azt is megtudhatjuk, mit tartogat a színház szerelmeseinek a Tünet Együttes a legújabb évadban, és mire számíthatnak a Lengemesék - Rumini rajongók az olvasásért kiáltó hideg téli napokra.

Az éjszaka csodái c. előadás szeptember 25-én 19.00 órakor kezdődik a Trafóban. A beszélgetésre a produkció után kerül sor, a Trafó kávézójában 20:15-től.

Jegyvásárlás az előadásra: http://bit.ly/2fm8O4F (az előadás utáni beszélgetésen a részvétel ingyenes)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése