Az igazság pillanata a Jászai Mari Színházban

A tatabányai Jászai Mari Színház új évada izgalmas előadásokat tartogat a nézők számára: darabjaik a korábbi évekhez hasonlóan igyekeznek minden korosztály igényeit kielégíteni. Ráadásul ezúttal olyan előadásokat is láthat majd a közönség, ami korábban soha nem szerepelt még a város színpadán.


Az évad szeptemberben két fontos változással indul: Major Melinda elbúcsúzott a társulattól, szerepeit műsoron tartásig azonban még játssza, illetve Király Attila, akit az előző szezonból már ismerhetnek a nézők, csatlakozik a színházhoz.

Ezek a változások azonban nem befolyásolják azt, hogy az előző évadban sikerrel játszott előadásokat, A kisfiú meg az oroszlánokat, Az öldöklés istenét, a Black Comedyt, a Kutyaharapást és a Molière: Tartuffe-t áthozzák az új évadra. A 2013/2014. évadban bemutatott Az öldöklés istene című komédia az új évadban a nyugdíjas és az ifjúsági bérletekben is megtekinthető lesz.

Az új bemutatók az igazság keresésének témakörét járják körül. Vajon hányféle lehet az igazság? Erre keresi a választ A mi osztályunk, a Játék a kastélyban, a Tizenkét dühös ember, a Terror, a Csoportterápia és a Stuart Mária is. 

Az új előadásokkal új rendezők is érkeznek, Tatabányán rendez majd Forgács Péter, Paczolay Béla és Vidovszky György, akik első alkalommal dolgoznak majd a társulattal.

A 2017/2018. évad két izgalmas programot is tartogat: az Így szerettek ők című sorozat (Nyáry Krisztián történetei alapján a forgatókönyvet írta és az előadásokat rendezte Réczei Tamás) a színház Antré-estek címen futó felolvasó színházi programjában kap helyet. Az Így szerettek ők című sorozat előadásai József Attila (Kozmutza Flóra, Illyés Gyula), Kosztolányi Dezső (Harmos Ilona, Radákovich Mária), Szabó Lőrinc (Mikes Klára, Korzáti Erzsébet), Karinthy Frigyes (Böhm Aranka, Déry Tibor), Móricz Zsigmond (Holics Janka, Simonyi Mária), Ady Endre (Brüll Adél, Diósy Ödön) és Cziffra György (Cziffra Soleika) szerelmi életét dolgozza fel.

A Vértes Agorájával közösen három előadásból álló tánc bérletet hirdet a színház: a kortárs tánc jeles hazai képviselőinek előadásaiból válogató bérlet két előadása (Virtus, Vérző patak) a Jászai Mari Színházban, egy előadása (Bolero/Tavaszi áldozat) pedig a partner A Vértes Agorájában lesz látható.

A Jászai Mari Színház a gyerekekről sem feledkezik meg, tíz gyerekelőadások közül hármat koprodukcióban készít (Misi mókus kalandjai, Gőgös Gúnár Gedeon, Lúdas Matyi akkor és most), a Kutyafül, macskakő, egérút című előadást pedig ismét bérletben nézhetik meg a színház legfiatalabb nézői.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése