Századszorra zúgott fel százak, ezrek hangja

2018. január 16-án századik előadásához érkezett a Madách Színházban Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg világhírű musicalje, A nyomorultak. A jubileumi este számos meglepetést tartogatott.


Bár a Madách Színházban hagyomány, hogy a különleges előadáson minden szereplő színpadra lép, ezúttal a darabvégi extra produkcióké volt a főszerep. Két Javert, Feke Pál és Egyházi Géza duettben adták elő a musical talán egyik legszebb dalát, a Csillagokat, majd a Jean Valjeanok – Tóth Attila és Zöld Csaba – énekelték el az Áldott légy című számot.

A nyomorultak 100. előadása más szempontból is különleges esemény volt, ugyanis felköszöntötték a 70. születésnapját ünneplő Vikidál Gyulát, aki amellett, hogy az első magyar Jean Valjean volt, a mostani előadásban a püspök szerepét játssza.


Szirtes Tamás Kocsák Tibor zenei vezetővel emellett megemlékezett a magyar szövegek írójáról, Miklós Tiborról is, aki sajnos már elhunyt.

„Tibor különleges, párját ritkító hangot képviselt a Magyar színházakban: szövegei nem csupán stimmeltek a melódiára, de kifejezetten előidézték a színészek katarzisát, ehhez pedig komoly tudásra van szükség.” – mesél Kocsák Tibor barátjáról, akit 40 évnyi közös munka köt össze.

Fotók: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése