Így fedezték fel a Genezis főszereplőjét

A 68. Berlini Nemzetközi filmfesztiválon egyetlen nagyjátékfilm képviseli Magyarországot, a Genezis. A film egyik gyerekszereplője a 10 éves Csordás Milán, aki a válogatókon azonnal elnyerte a rendező tetszését. De az eddig még nem derült ki, hogy hogyan találtak rá a kisfiúra.


A film jobbára amatőr szereplőkkel készült, a kisfiút játszó Csordás Milánnak ez az első alakítása. A 10 éves gyermek tavaly részt vett a FashionKids Hungary gyermekszépségversenyén, akkor kezdett bele a modellkedésbe, majd onnan jutott tovább a Hungaro Filmcasting ügynökséghez, amely szereplőket keresett a Genezisbe.

Bogdán Árpád rendező már a felvételek alapján szimpatizált Milánnal, aki már másnap felutazott családjával Budapestre az első castingra.

„Itt már 80 százalékban tudtuk, hogy a fiunk lesz a befutó, mert nagyon megnyerő volt és mindenkinek tetszett, amit csinált” – mondta Károly Beatrix, a fiú édesanyja.

Nem sokkal később Pécsen vettek részt a második szűrőn, és nem sokkal később már 14 napon át forgatott, és vele együtt az egész család a helyszínre költözött arra az időre.

„Csak pozitív tapasztalatokat szerzett, innentől nincs, ami eltántorítsa a színészettől” – tette hozzá a kisfiú édesanyja.

Bartalovics Ildikó, a FashionKids Hungary vezetője hozzátette: Milán jó példa arra, hogy Magyarországon igenis vannak tehetséges gyerekek. A mi célunk az, hogy megtaláljuk őket, és a versenyek erre nagyon jó alkalmat adnak.


Ildikó arról is beszélt, hogy néhány hónapja figyelt fel egy nagyon tehetséges 9 éves kislányra, Harsányi Mírára. Először gyermekszépségversenyre jelentkezett, majd kiderült, hogy más területeken is ügyes.

„Míra nagy boldog, amikor szerepelhet, színpadra termett. Sokoldalú, felfigyeltek az énekhangjára, de még nem tudja az irányt. A színpadi és a szinkronszínészet is érdekli, gyönyörűen mond verseket és meséket” – árulta el Harsányi Anita, Míra édesanyja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése