Márciusban újra MOST FESZT!

Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Monodráma STúdiószínházi FESZTivált Tatabányán, melynek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a vidéki, a független, és a határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkcióknak. A Jászai Mari Színházban 2018. március 21. és 25. között 9 előadást láthatnak a nézők, amik az ország különböző szegleteiből, illetve a határon túlról érkeznek.

A név: Carmen, fotó: moriczszinhaz.hu
A MOST FESZT-et a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása, A név: Carmen című szerelmi ballada nyitja, majd rögtön másnap az Ördögkatlan Produkció és a Radnóti Színház közös vers-estjébe pillanthatunk bele Kezdhetek folytatódni – Petri-est címmel.

Még aznap a Szabadkai Népszínház Magyar Társulat vendégelőadását tekinthetik meg az érdeklődők, amit Elvira Lindo azonos című regénye, a Csak egy szóval mondd ihletett.

Március 23-a a drámai hangvételű műveké, előbb egy Edouard Louis-könyvadaptációt, a Leszámolás velemet nézhetik meg a nézők, amit egy kortárs dráma, Háy János A halottembere követ.

Március 24-én aztán egy fiatal szerzőpáros, Bodor Panna és Vadász Krisztina monodrámájára, a Túlórára ülhetünk be, a nap zárásaként pedig a csíkszeredai Csíki Játékszín izgalmas pszichothrillerén borzonghatunk, amit Martin McDonagh Párnaember című művéből készítettek.

Elza, vagy a világ vége, fotó: mnsz.hu
A Fesztivált két hazai előadás zárja, előbb a Szolnoki Szigligeti Színház verses játéka, A legnagyobb tilos! kerül színre, majd a Miskolci Nemzeti Színház hadművelete, az Elza, vagy a világ vége.

További információk: http://www.mostfeszt.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése