35 éves a Macskák

Különleges jubileumhoz érkezett 2018. március 25-én a Madách Színház, ugyanis pontosan 35 évvel ezelőtt mutatták be Andrew Llojd Webber kultikus musicaljét, a Macskákat. A Kongresszusi Központban tartott díszelőadás igazi gálává alakult, ahol a régi szereplőktől a legfiatalabb generációig mindenki felvonult.


1983. március 25-én Seregi László koreográfiájával, Szirtes Tamás rendezésében új bemutatót tartott a Madách Színház, amely azóta is sorra dönti a színházi rekordokat. Megszámolni is nehéz hány helyszín és munkaóra áll a musical mögött, már maga a próbafolyamat is 6 hónap volt. Az elmúlt 35 évben közel 250 táncos vett részt a produkcióban.


A 25-i előadáson természetesen színpadra állt mindenki, aki jelenleg táncol a darabban, egymást váltották a jelenetekben, vagy éppen duetté formálták a kultikus számokat. A kivetítőn pedig megemlékeztek azokról a tánc- és színművészekről, akik az adott szerepkörben valaha domborítottak. A karminca báli forgatagban aztán feltűnt a következő generáció is, akik a nagy macskák kicsinyített másaiként újratáncolták a koreográfiát. Fellépésüket percekig tartó vastaps követte.

A zeneszerző, Andrew Llojd Webber ezúttal nem tudott jelen lenni az eseményen, de levélben elküldte üdvözletét, sok sikert kívánva a jubileumi előadáshoz.


Szirtes Tamás a darab után tartott fogadáson azt mondta, hogy bár a Macskák első 35 éve lezárult, a következő még csak most kezdődik. 

Fotók: Madách Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése